FOLLOW US: facebook twitter

Παιδικές χαρές σε Κατάκολο και Δεξαμενή

Ημερομηνία: 25-07-2024 | Συντάκτης:

-Πρόταση χρηματοδότησης από τον δήμο Πύργου στο Υπουργείο Μετανάστευσης

Πρόταση χρηματοδότησης της προμήθειας εξοπλισμού για δύο παιδικές χαρές θα υποβάλει ο δήμος Πύργου στο Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου και στο Ταμείο Αλληλεγγύης σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.

Ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής προβλέπει τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της υφιστάμενης παιδικής χαράς στο Κατάκολο και τη δημιουργία μίας νέας παιδικής χαράς στη συνοικία «Δεξαμενή».

Στην πλατεία της κοινότητας Κατάκολου, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 15 χλμ. περίπου από την πόλη του Πύργου, πρόκειται να ανακατασκευαστεί η υφιστάμενη παιδική χαρά έκτασης περίπου 459 τετραγωνικών μέτρων.

Στην πλατεία της συνοικίας της Δεξαμενής, η οποία βρίσκεται εντός της πόλης του Πύργου, πρόκειται να κατασκευαστεί νέα παιδική χαρά έκτασης περίπου 260 τετραγωνικών μέτρων. Η κατασκευή της νέας παιδικής χαράς επιλέχθηκε σε χώρο που αποτελεί τμήμα της κεντρικής πλατείας της συνοικίας, η οποία αποτελεί κόμβο έλξης των κατοίκων αλλά και όσων επισκέπτονται την κοινότητα. Πρόκειται δηλαδή για έναν δημοτικό, ελεύθερο κοινόχρηστο χώρο με εύκολη προσβασιμότητα, δίπλα στο ιστορικό κτίριο της Δεξαμενής.

Βασικός σκοπός της παρούσας προμήθειας είναι η αναβάθμιση των κοινοτήτων όσον αφορά στις ανάγκες παιχνιδιού και ψυχαγωγίας όλων των τοπικών ηλικιακών και κοινωνικών ομάδων, ώστε να εξομαλύνονται, κατά το δυνατόν, οι διαφοροποιήσεις από τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα και να προσφέρονται εφάμιλλες εμπειρίες σε παιδικό παιχνίδι και κοινωνικοποίηση, τηρώντας παράλληλα όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας. Με τον τρόπο αυτό, προσδίδεται ένα θετικό περιβαλλοντικό, πολιτιστικό και κοινωνικό πρόσημο για το σύνολο των πολιτών (κατοίκων και επισκεπτών) αλλά και για τις ευάλωτες/ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (παιδιά με αναπηρίες, άποροι/ πρόσφυγες κ.λπ.).

Η συνολική δαπάνη της προμήθειας προϋπολογίσθηκε σε 299.999,40€, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% και θα υλοποιηθούν όλες οι διατάξεις του νομικού πλαισίου του Ν4412/2016 με ανοικτό διεθνή ηλεκτρονικό Διαγωνισμό άνω των ορίων, με σφραγισμένες προσφορές και κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά μόνο βάσει τιμής. Η εκτιμώμενη χρονική διάρκεια υλοποίησης της παρούσας προμήθειας υπολογίζεται σε διάστημα έξι μηνών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot