FOLLOW US: facebook twitter

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Γιαννάτος στο σχολικό πρωτάθλημα μπάσκετ

Ημερομηνία: 03-07-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης πήρε τον παγκόσμιο τίτλο στην Κίνα

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com


Ο Πυργιώτης μπασκετμπολίστας, Βαγγέλης Γιαννάτος, που αγωνίζεται από πέρυσι στο εφηβικό του ΠΑΟΚ, γιος του παλαίμαχου Πυργιώτη ποδοσφαιριστή Τζίμη Γιαννάτου, στέφθηκε το πρωί της Τρίτης παγκόσμιος πρωταθλητής στο Σχολικό πρωτάθλημα μπάσκετ, με την ομάδα του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης, στο οποίο φοιτά! Το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης με παίκτες από ομάδες της Θεσσαλονίκης, έφτασε στην τελική φάση της διοργάνωσης στο Μακάο της Κίνας, όπου κέρδισε χθες στον τελικό το σχολείο της Γαλλίας με 74-63. Στον ημιτελικό της Δευτέρας είχε κερδίσει το σχολείο της Σερβίας με 58-41. Έτσι, κατέκτησε πανάξια το χρυσό μετάλλιο και τον παγκόσμιο τίτλο.

Στο δρόμο για τον τελικό το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης είχε νικήσει στον όμιλο την Τουρκία (61-47), τη Βουλγαρία (90-51) και την Κύπρο (69-46), ενώ ηττήθηκε από την Κίνα (2) με 83-87. Στον προημιτελικό είχε νικήσει την Κίνα (1) με 76-69. Προπονητές της ομάδας είναι οι Δημήτρης Τσιότρας, Ανδρέας Καραπιπερίδης και Ιωάννης Δεμερτζής.

Ο Βαγγέλης Γιαννάτος, που ολοκλήρωσε φέτος την Γ΄ Λυκείου, έχοντας πολύ καλά αποτελέσματα στις πανελλήνιες εξετάσεις, είναι ένας ταλαντούχος πόιντ γκαρντ, που πήρε μεταγραφή πέρυσι το καλοκαίρι από την Γ.Ε.Π. Ηρακλής στον ΠΑΟΚ. Είναι βασικότατο στέλεχος της εφηβικής ομάδας του ΠΑΟΚ και μέλος της ομάδας RISING STARS U18 NORTH κι ένας παίκτης με πολύ μέλλον στο άθλημα που αγαπά.

Τα δεκάλεπτα: 18-27, 32-41, 46-62, 63-74.

Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης: Τσαχτσίρας, Καζαμίας, Πουρλίδας, Γιαννίκος (Άρης), Γιαννάτος, Πέργουλης, Καρπούζης, Μανθόπουλος, Λέφας (ΠΑΟΚ), Μακαρατζής, Χαρτώνας (ΔΕΚΑ) Μάνασης (ΧΑΝΘ).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot