FOLLOW US: facebook twitter

Παγκόσμιο πάλης U23: Πάλεψε με «θηρία» ο Κολιτσόπουλος και πήρε την 9η θέση

Ημερομηνία: 23-10-2024 | Συντάκτης:
Στιγμιότυπο από τον σκληρό αγώνα του Κολιτσόπουλου με τον Γεωργιανό Τσκικβέντζε, ο οποίος έφτασε στον τελικό.

Δύο νίκες και δύο ήττες στα Τίρανα κόντρα σε πιο έμπειρους αντιπάλους

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com

O 18χρονος Πυργιώτης παλαιστής του Π.Σ. Τιτάν Πύργου, Αρίωνας Κολιτσόπουλος, συμμετείχε από την Δευτέρα με την Εθνική Ομάδα πάλης στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης U23, που διεξάγεται στα Τίρανα της Αλβανίας και μετά από εξαιρετικές εμφανίσεις κατέλαβε την τιμητική 9η θέση μεταξύ 30 αθλητών στην κατηγορία του, στα 72 κιλά της ελληνορωμαϊκής πάλης, με απολογισμό δύο νίκες και δύο ήττες.

Ο Αρίωνας, μικρότερος ηλικιακά απ’ όλους τους αντιπάλους του, την Δευτέρα έδωσε δύο αγώνες. Στον πρώτο επικράτησε με 4-1 του 23χρονου Ιταλού Αλέσιο ύστερα από τρομερή εμφάνιση και στον δεύτερο ηττήθηκε με τεχνική υπέροχη από τον 23χρονο Γεωργιανό Τσκικβέντζε, σε ένα πολύ σκληρό παιχνίδι, όπου ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν συνέχεια μπροστά στο σκορ, αλλά μια άτυχη στιγμή προς το τέλος χάρισε τη νίκη στον Γεωργιανό. Ο Τσκικβέντζε έφτασε έως τον τελικό κι έτσι ο Κολιτσόπουλος πήρε δεύτερη ευκαιρία μέσω των ρεπεσάζ, ώστε να φτάσει στον μικρό τελικό και να διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο.

Στα ρεπεσάζ χθες, αντιμετώπισε αρχικά τον 22χρονο Πολωνό Στόλαρτσουκ, τον οποίο κέρδισε με 3-1 και προκρίθηκε στον δεύτερο αγώνα ρεπεσάζ όπου αντιμετώπισε τον 21χρονο Αλίεβ (ανεξάρτητο αθλητή). Εκεί ηττήθηκε με τεχνική υπεροχή και αποκλείστηκε από την συνέχεια της διοργάνωσης, καταλαμβάνοντας μια θέση μέσα στους 10 καλύτερους παλαιστές της κατηγορίας του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και συγκεκριμένα την ένατη. Ο Αρίωνας αν κέρδιζε τον Αλίεβ θα έπαιζε για το χάλκινο μετάλλιο με τον 23χρονο Νουρλανμπέκοβ από το Κιργιστάν.

Ο Αλέξης Κολιτσόπουλος δίνει τις τελευταίες συμβουλές στον Αρίωνα πριν μπει σε αγώνα.

Όπως και να ’χει, ο 18χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής U17, υπό την καθοδήγηση του προπονητή και πατέρα του, Αλέξη Κολιτσόπουλου, έκανε μια μεγάλη προσπάθεια σε μια διοργάνωση πολύ υψηλού επιπέδου απέναντι σε μεγαλύτερους ηλικιακά, άρα και πιο έμπειρους αντιπάλους, τα πήγε εξαιρετικά και για λεπτομέρειες δεν έφτασε στους τελικούς και δεν ανέβηκε στο βάθρο.

Θυμίζουμε πως ο Αρίωνας τον περασμένο Ιούλιο  πήρε την 5η θέση στην Ευρώπη στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πάλης U20 στο Νόβι Σαντ της Σερβίας, ενώ στις αρχές Σεπτεμβρίου, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα U20 στην Ισπανία, ήταν άτυχος καθώς αγωνίστηκε με τραυματισμό στα πλευρά και δεν έφτασε εκεί που μπορούσε. Το «αγρίμι του Πύργου» αποδεικνύει σε κάθε διεθνή διοργάνωση που παίρνει μέρος πως αποτελεί το παρόν και το μέλλον της ελληνικής πάλης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot