FOLLOW US: facebook twitter

8 Μάρτη: Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που συνεχίζει να αγωνίζεται και να διεκδικεί σε έναν κόσμο γεμάτο ανισότητες – Η γυναίκα αξίζει το σεβασμό όλων!

Ημερομηνία: 08-03-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Γυναίκες πρόεδροι συλλόγων της Ηλείας στέλνουν το δικό τους μήνυμα μέσω της “Πρωινής”

Iδού, αυτές οι γυναίκες φέρνονται θαυμαστά· αυτές είναι μεγαλόψυχες, και λένε ότι μαθαίνουν από μας· δε δειλιάζουν, μολονότι τους επάρθηκε η ελπίδα που είχαν να γεννήσουν τέκνα για τη δόξα και για την ευτυχία. Eμείς λοιπόν μπορούμε να μάθουμε απ’ αυτές και να τες λατρεύουμε έως την ύστερην ώρα…..

Διονύσιος Σολωμος (ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ)

Τοπικά - Kosnews24.gr

Η 8η Μάρτη , Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στη μνήμη του ηρωικού αγώνα των εργατριών της Νέας Υόρκης το 1857, έχει καταγραφεί στη συλλογική συνείδηση ως μέρα- σύμβολο για τους αγώνες των γυναικών ενάντια σε κάθε μορφή καταπίεσης, στην εργασία, την κοινωνία, την οικογένεια.

Η καταπίεση που υφίστανται εκατομμύρια γυναίκες και κορίτσια σε όλο τον κόσμο, με παραβίαση βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων, η στέρηση της εκπαίδευσης, ο εξαναγκασμός σε σκληρή -χαμηλότερα ή καθόλου αμειβόμενη- εργασία, η έλλειψη φροντίδας για τη μητρότητα και την υγεία, η βία, η ενδοοικογενειακή βία, σηματοδοτούν τις συνθήκες ζωής των γυναικών και τον «πολιτισμό» της κοινωνικής μας οργάνωσης. Τα πολυάριθμα περιστατικά ενοδοικογενειακής βίας, η σεξιστική βία και οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις, από εργοδότες και ιεραρχικά ανώτερους, φανερώνουν την υποτίμηση των γυναικών και το ρόλο που τους επιφυλάσσει το σύστημα στο οποίο ζούμε και δουλεύουμε ,ώστε να κερδίζει διπλά από την εκμετάλλευση και την καταπίεση των γυναικών.

Οι αγώνες των γυναικών στη σύγχρονη κοινωνία είναι διαρκείς και σε όλα τα επίπεδα και παρά τις αντίξοες συνθήκες και τον άνισο αγώνα, η σημερινή γυναίκα προστατεύει και υπερασπίζεται τα κεκτημένα της βάζοντας ολοένα και ψηλότερα τον πήχη, αξίζοντας κα αξιώνοντας το σεβασμό όλων!

Γυναίκες πρόεδροι Συλλόγων από την Ηλεία, στέλνουν σήμερα μέσω της Πρωινής, το δικό τους μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Μπορεί να είναι εικόνα την Catherine Paraskeuopoulou και χαμογελάει

Αικατερίνη Παρασκευοπούλου – Φιλόλογος, πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Πύργου

Η 8 Μάρτη είναι μέρα τιμής και μνήμης για όλες τις γυναίκες που τόλμησαν να αγωνιστούν μαχητικά για τα δικαιώματά τους αλλά και μέρα επαναδιεκδίκησης όλων όσων το φεμινιστικό κίνημα οραματίστηκε. Ισες ευκαιρίες σε όλα τα επίπεδα ζωής, κυρίως στα χρόνια της οικονομικής κρίσης που η κατάσταση επιδεινώθηκε από τη φοβερή πανδημία που πλήττει ανηλεώς τον κόσμο μας.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αφιερώνει τη φετινή ημέρα της Γυναίκας στον παγκόσμιο αγώνα των γυναικών κατά του Covid 19. Οι γυναίκες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα καθώς αποτελούν την πλειοψηφία των εργαζομένων στο χώρο της υγειονομικής περίθαλψης. Αλλά από την άλλη έχουν πληγεί σοβαρά από την κρίση λόγω απώλειας των θέσεων εργασίας τους. Επιπλέον οι συνεχόμενοι εγκλεισμοί έχουν οδηγήσει σε αύξηση την ενδοοικογενειακή βία.

Σ΄ αυτές τις συνθήκες φτώχειας, ανεργίας και γενικότερης ανασφάλειας η ανισότητα εις βάρος των γυναικών παραμένει. Οι γυναίκες έχουν να σταθούν δυναμικά μέσα στην οικογένεια για να τη στηρίξουν όχι μόνο οικονομικά αλλά και μέσα από τους πολλαπλούς ρόλους τους ηθικά και ψυχολογικά. Εχουν να αντιμετωπίσουν φαινόμενα βίας, σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης που δυστυχώς αυτές αφορούν κυρίως. Ετσι η θέση τους, παρά τις όσες βελτιώσεις σχετικά με παλαιότερα χρόνια, συνεχίζει να είναι δυσχερής και τα μέτρα για την προστασία της μητρότητας, της υγείας, της εργασίας τους είναι προφανές ότι πρέπει να ενισχυθούν.

8 Μάρτη, η παγκόσμια ημέρα τιμής των γυναικών. Ωστόσο οι γυναίκες δεν έχουν ανάγκη εορτών και ειδικών ημερών αλλά αναγνώρισης και προσφοράς του έργου τους.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και χαμογελάει

Αγαθή Ρηγοπούλου- πρόεδρος Συλλόγου γονέων ΑμεΑ ΗΛΙΣ

Ημέρα της γυναίκας!!

Μια ημέρα πολύ σημαντική και ξεχωριστή.

Θα ήθελα να γράψω τόσα πολλά όμως δεν πρέπει να σας κουράσω.

Σκέφτομαι αλήθεια πόσο όμορφος θα ήταν ο κόσμος μας αν πραγματικά έδιναν στη γυναίκα τη θέση που της αξίζει.

Δυστυχώς στο 2021 η γυναίκα ακόμα κακοποιείται, βιάζεται, αγνοείται, υποτιμάται!!!!!

Βλέπετε οι ισχυροί του κόσμου μας θεωρούν σε όλα υποδεέστερες!

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι δεν κατακτά η γυναίκα τις θέσεις που της αξίζουν λόγω της μεγάλης δύναμης που επιμελώς φροντίζουν να έχουν στα χέρια τους οι ισχυροί αρσενικοί!

Θα ήθελα να συμβουλεύσω τις γυναίκες όλου του κόσμου να διεκδικούν πάντα τα δικαιώματα τους, να φροντίζουν να αποκτήσουν κατάρτιση και να μην ξεχνούν

Ότι με τα χαρίσματα που έδωσε στην καθεμιά μας χωριστά ο Θεός μπορούμε να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά!!!!!!!!!

Εύχομαι ολόψυχα υγεία σε όλο τον κόσμο και δύναμη σε όλες τις γυναίκες να μπορέσουν με αξιοπρέπεια και την βοήθεια του Θεού να κατακτήσουν όλα τα όνειρα τους!!!!

Χωρίς αγώνα δεν κατακτάται τίποτα.

Σας τα γράφω εγώ που όλοι γνωρίζετε στην μικρή μας πόλη τον μεγάλο αγώνα που δίνω καθημερινά μόνο και μόνο για να δίνω χαρά , χαμόγελα και ευκαιρίες στους Αγγέλους της γης!!!!!!

Η Ανδριάνα Αγγελακοπούλου στον ΛΕΤΡΙΝΑ FM - OlympiaNews

Ανδριάνα Αγγελακοπούλου- πρόεδρος Συλλόγου «Οι Πυργιώτισσες»

Η 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, αφιερωμένη στους αγώνες για τα δικαιώματά της. Οι γυναίκες αποτελούν το μισό της δύναμης, των ικανοτήτων και της δημιουργικότητας που απαιτούνται για την πρόοδο και την ευημερια της κοινωνίας. Μπορούν, επηρεάζουν και διαμορφώνουν την κοινωνία που ζούμε. Η δράση, η προσφορά, οι αξίες και οι προοδευτικές αρχές της σύγχρονης γυναίκας καθορίζουν την διαμόρφωση μιας ισχυρής κοινωνίας. Η φετινή 8η Μαρτίου βρίσκει την ελληνίδα γυναίκα σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι κα ως εκ τούτου δεν είναι ώρα για εκθέσεις ιδεών και ευχολόγια σχετικά με την θέση της γυναίκας σε μια κοινωνια που μαστίζεται από την οικονομική κρίση και μάλιστα τη στιγμή που η γυναίκα καθίσταται πιο ευάλωτη στις κοινωνικές και οπικονομικές ανακατατάξεις και στις ανατροπές της αγοράς εργασίας.

Όμως, τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κερδίζονται με αγώνες, συνεπώς η μάχη είναι καθημερινή για την ουσιαστική ισότητα στην πράξη. Πρέπει λοιπόν να δώσουμε την δυνατότητα στην σύγχρονη Ελληνίδανα εκφράσει την δημιουργικότητά της και να προσφέρει τον καλύτερο εαυτό της, με την ευαισθησία που την διακρίνει για την πρόοδο της κοινωνίας.

Μπορεί να είναι εικόνα την Αφροδίτη Τσαγκάρη

Αφροδίτη Τσαγκάρη πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καταραχίου- Κατσικαρίου ΑΡΜΟΝΙΑ

Γυναίκα ή ήρεμη δύναμη πού έχει κατακτήσει αέρα και θάλασσα διαπρεποντας και καταρρίπτοντας τα πιο δύσκολα επαγγέλματα και με τιμητικές διακρίσεις,ως επιστήμονας, ως ελεύθερος επαγγελματίας, ως management ,ως εργαζόμενη σε σκληρά και δύσκολα επαγγέλματα καί τέλος ως μάννα, υποκλινόμαστε.

Με πρότυπο την πρώτη Ελληνίδα φεμινίστρια Καλλιρρόη Παρεν, η σύγχρονη χειραφετημένη γυναίκα σήμερα έχει καταφέρει τά μέγιστα στην κοινωνία μας. Η έννοια γιορτή της γυναίκας πού ορίστηκε στις 8 Μαρτίου είναι συμβολική, θέλοντας να τιμηθεί η γυναίκα για την πολυποίκιλη προσφορά της στο κοινωνικό σύνολο. Η ηθική ικανοποίηση για την αναγνώριση της προσφοράς μας στην κοινωνία, είναι για εμάς μεγάλη τιμή. Γυναίκα το πιο όμορφο πλάσμα πάνω στη γη, πού δίνει ζωή στη ζωή!

Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες της υφηλίου!!!!

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο

Όλγα Βενιζέλου- Ρουβά πρόεδρος της Ομάδας Παραδοσιακών Σπόρων Ν. Ηλείας

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας! Η γυναίκα δίνει ζωή στις κοινωνίες, όπως και να το αποδώσεις, σε έναν αδιάκοπο αγώνα μέσα σε αυτές . Η ζωή είναι γυναίκα. Χρόνια Πολλά! Μια ιδιαίτερη ημέρα αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες του κόσμου, που προωθεί τα δικαιώματα των γυναικών και την ιστορική μνήμη των αγώνων του διεθνούς κινήματος για την ισότητα των δυο φύλων.

Η γυναίκα έτσι κι αλλιώς είναι ένας μύθος από μόνη της, ένας μύθος που έχει γεννήσει κι άλλους μύθους. Και πραγματικότητες. Η γυναίκα γιορτάζει όχι μόνο στις 8 Μαρτίου, αλλά κάθε ημέρα, επειδή αγωνίστηκε και αγωνίζεται, γιατί έχει άποψη και πολεμά για αυτή, γιατί δεν συμβιβάστηκε με την ταυτότητα που της απέδωσε η κοινωνια! Η γυναίκα δίνει ζωή στις κοινωνίες, όπως και να το αποδώσεις, σε έναν αδιάκοπο αγώνα μέσα σε αυτές! Η ζωή είναι γυναίκα.

Είναι μια γιορτή χωρίς καρδούλες και πολύχρωμα μπαλονάκια. Είναι μια ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών, σε έναν κόσμο αντρών. Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας εορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε χρόνο και είναι, ίσως, η πιο σημαδιακή ημέρα για το γυναικείο φύλο. Μια γιορτή η οποία, ουσιαστικά, αφορά στους αγώνες συνηθισμένων γυναικών, που με το θάρρος και την αποφασιστικότητά τους έγραψαν ιστορία. Και έγραψαν την Ιστορία αλλιώς.

Οι γυναίκες έβαλαν γερά θεμέλια έτσι ώστε, στον 21ο αιώνα, να τυγχάνουν ίσης μεταχείρισης με τους άνδρες – όχι, δεν ήταν πάντα φυσιολογικό, ούτε και σήμερα είναι, δυστυχώς. Τόσες πολλές γυναίκες, τόσο διαφορετικά μαγικές. Με όλα τα χρώματα στο δέρμα τους, κάθε εθνικότητας, ανεξαρτήτως ύψους και βάρους. Γυναίκες που υποφέρουν τα δεινά του «ανίσχυρου φύλου», αυτής της σεξιστικής απάτης η οποία δεν ισχύει. Η γυναίκα στην Τέχνη, στα Γράμματα, στη σκέψη, στη Φιλοσοφία, στο σούπερ μάρκετ, στο πεζοδρόμιο, η γυναίκα παλεύει στην πολιτική,

Η γυναίκα παλεύει στη δουλειά, στην οδήγηση, η γυναίκα παλεύει στην Ελλάδα !!

Χρύσα Ζούπη- πρόεδρος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πύργου – αντιπρόεδρος Εργατικού Κέντρου

Στην Αρχαία Ελλάδα -και όχι μόνο στην Αθηναϊκή Δημοκρατία- η πρώτη κύρια δυσκολία που αντιμετώπιζε ένα νεογέννητο κορίτσι ήταν να του επιτραπεί να ζήσει.

Η πορεία της και η εξέλιξη της δια μέσου των αιώνων έφτασε με αγώνες στις παρακάτω Ρήσεις

να καταπλήσσεις πρώτα τον εαυτό σου…

να δείχνεις την καλύτερη εικόνα σου γιατί «μια εικόνα χίλιες λέξεις»…

να δίνεις με την καρδιά σου και να αγαπάς με την ψυχή σου…

να είσαι μοναδική γιατί απλώς είσαι!

Η γυναίκα είναι ζωή, θάλασσα, ποίηση.

Η γυναίκα στην εξελικτική της πορεία αφορίστηκε ,κακοποιήθηκε,όμως κράτησε την ιδιότητά της για πάντα:να φύει την ζωή.

Τόσο απλά η γυναίκα νικά όλες τις μάχες εκείνες της μητέρας της συζύγου της αδερφής της εργαζόμενης..

Σύλλογος Γυναικών Βουπρασίας

Ο Σύλλογος Γυναικών Βουπρασίας χαιρετίζει σήμερα 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, τους αγώνες όλων των γυναικών στο πέρασμα των χρόνων για μια κοινωνία χωρίς ιεραρχήσεις και διακρίσεις φύλου. Ιδιαίτερα στις σύγχρονες, πρωτόγνωρες συνθήκες για όλη την ανθρωπότητα. Η γυναίκα ανταποκρινόμενη σε όλους τους ρόλους της αντέχει… στηρίζει… παλεύει… διεκδικεί την Αξιοπρέπειά της όσο κι αν υφίσταται τον σεξισμό , τη βία και την απαξίωση…

Το Δ.Σ του Συλλόγου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος