FOLLOW US: facebook twitter

Π.Σ. Τιτάν Πύργου: Ο απολογισμός μιας σπουδαίας χρονιάς

Ημερομηνία: 21-09-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

To Δ.Σ. του Π.Σ. Τιτάν Πύργου προχώρησε σε απολογισμό των δράσεών του για το 2023. Μια άκρως επιτυχημένη χρονιά για τον δυναμικό ηλειακό σύλλογο, που σφραγίστηκε με τον παγκόσμιο τίτλο του 17χρονου Αρίωνα Κολιτσόπουλου στην Κωνσταντινούπολη στις αρχές Αυγούστου. Ο Τιτάν Πύργου, ο σύλλογος των επιτυχιών και μεγάλων διακρίσεων, υπό την καθοδήγηση του σπουδαίου προπονητή, Αλέξη Κολιτσόπουλου, έδωσε συνέχεια στις επιτυχίες και το 2023, ανεβαίνοντας ουκ ολίγες φορές στο βάθρο των νικητών, σε πανελλήνια, πρωταθλήματα και διεθνείς διοργανώσεις.

Ο απολογισμός του Π.Σ. Τιτάν Πύργου αναφέρει τα εξής:

«Ο Σύλλογός μας ολοκλήρωσε μια επιτυχημένη σεζόν γεμάτη αθλητικές και κοινωνικές δράσεις, τη συμμετοχή με τους αθλητές και αθλήτριές του σε πανελλήνιους και διεθνείς αγώνες, την ανάπτυξη στο άθλημα της πάλης έχοντας παράλληλα εξαιρετικές επιτυχίες, πρωτόγνωρες για την ομάδα αλλά και για τον τόπο μας.

Ερχόμενοι από μια επιτυχημένη χρόνια το 2022, “ταξιδεύοντας” σε αθλητικές εκδηλώσεις αγώνων πάλης σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη φτάνοντας “μέχρι τα βάθη της Ασίας” για αγώνες και προπονήσεις.

Όταν ξεκινούσε το έτος 2023 θέσαμε στόχο μας να φέρουμε μεγάλες διοργανώσεις στον τόπο μας.

Με αρωγό την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχοντας δίπλα μας τον Άξιο Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Νικολακόπουλο, διοργανώσαμε το Διεθνές τουρνουά στη μνήμη του δις Ολυμπιονίκη Χαράλαμπου Χολίδη και τον 1ο γύρο της Euroleague U15, για παιδιά ηλικίας από 6 έως 17 ετών στην πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας.

Μια εβδομάδα αργότερα συνδιοργανώσαμε με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Δήμο Πύργου το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Under 17 ελληνορωμαϊκής, ελευθέρας και πάλης γυναικών στο δήμο Πύργου στην κοινότητα Καράτουλα, με τεράστια επιτυχία.

Οι δύο μεγάλες αυτές διοργανώσεις έγιναν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας πάλης και εκτός από τη συμβολή των φορέων που αναφέραμε είχαμε ένα μεγάλο κίνημα τοπικού εθελοντισμού και εθελοντών, ανθρώπων της πόλης μας και κυρίως μελών του συλλόγου μας.

Η συνεισφορά τους ήταν καταλυτική για την άψογη οργάνωση και διεξαγωγή των εκδηλώσεων.

Τους ευχαριστούμε όλους θερμά, τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την υλοποίηση όλων των εκδηλώσεων που πραγματοποιήσαμε.

Συμμετοχή σε εκδηλώσεις άλλων φορέων. Ο Σύλλογός μας συμμετείχε με αθλητές και αθλήτριές του σε εκδηλώσεις σε σχολεία, για τη διάδοση του αθλήματος πάλης, σε αγώνες άλλων αθλητικών φορέων, στο 1ο συνέδριο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού κ.α..

Στα πλαίσια ανάπτυξης του αθλήματος δημιουργήσαμε σχέση αδελφοποίησης με 6 σωματεία πάλης από την Ευρώπη, με σκοπό την βελτίωση των αθλητών, την κοινωνικοποίηση των αθλητών και την ανάπτυξη του αθλήματος μέσω των αθλητικών εκδηλώσεων και προπονητικών camp που πραγματοποιήθηκαν αλλά και θα συνεχιστεί στο μέλλον (Project Central European League and Camps).

Συμμετοχή σε Αγωνιστικές Δράσεις

Συμμετείχαμε στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ηλικιών U15 -17 -20 και στα 3 στυλ πάλης αλλά και σε τουρνουά με τις ακαδημίες μας, με μεγάλη επιτυχία έχοντας αναδείξει νέους πρωταθλητές Ελλάδας και φέρνοντας την ομάδα μας στις κορυφαίες ομάδες όλης της χώρας στα πρωταθλήματα Ελλάδας.

Για άλλη μία χρονιά οργανώσαμε την ανάπτυξη και εκμάθηση του αθλήματος σε κατασκηνωτικό camp της περιοχής της Ηλείας με τη συμμετοχή 150 παιδιών της πάλης, κατασκηνωτών από όλη την Ελλάδα.

Επίσης συμμετείχαμε με αθλητές μας στο εξωτερικό της χώρας, σε διεθνή τουρνουά και σε κορυφαία προπονητικά camp μεταξύ ομάδων ξένων χωρών με σκοπό την βελτίωση και την αγωνιστική ανάπτυξη των αθλητών μας.

Οι αθλητές μας και τη φετινή χρονιά συμμετείχαν και εκπροσώπησαν την Εθνική ομάδα επάξια.

Στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Αυγούστου 2023 ήταν η ημέρα που ο αθλητής μας αγωνιζόμενος με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδας, ο Αρίωνας Κολιτσοπουλος, αναδείχθηκε Παγκόσμιος πρωταθλητής ελληνορωμαϊκής πάλης στα 71 κιλά U17. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία έκανε ιδιαίτερη μνεία στο ιστορικό κατόρθωμα του, UWW : «Ο Αρίωνας ΚΟΛΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ έγινε ο πρώτος Έλληνας παλαιστής – σε οποιοδήποτε στυλ – που κέρδισε παγκόσμιο τίτλο U17»

Ξεχώρισε επίσης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα U17 του 2023 καθώς ήταν και ο μοναδικός γεωγραφικά Ευρωπαίος αθλητής που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο και τη ζώνη του Παγκόσμιου πρωταθλητή.

Η επιτυχία αυτή του αθλητή μάς έκανε υπερήφανους, τον συγχαίρουμε θερμά και τον ευχαριστούμε για όλα όσα έχει προσφέρει στο σωματείο και στη χώρα μας.

Ο ίδιος αθλητής αλλά και ο Βασίλης Τσαρουχάς, λίγους μήνες πριν, αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ελλάδας και κατέκτησαν την πρώτη θέση στο Βαλκανικό πρωτάθλημα με την Εθνική μας ομάδα.

Η Παναγιώτα Κωνσταντοπούλου στέφθηκε για άλλη μία χρονιά πρωταθλήτρια U20, ο Παναγιώτης Στασινόπουλος κατέκτησε την 1η θέση στο Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα.

Επίσης πολλές ήταν οι διακρίσεις κατακτώντας θέσεις στο βάθρο στα πανελλήνια πρωταθλήματα αλλά και σε διεθνείς διοργανώσεις από πολλούς αθλητές και αθλήτριές μας ανεβάζοντας την ομάδα μας πολλές φορές στο βάθρο με τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας.

Οι αθλητές και αθλήτριές μας ταξίδεψαν σε κάθε άκρη της Ηπείρου μας και όχι μόνο, ώστε να αγωνιστούν και κατάφεραν να τιμήσουν το όνομά τους, τον σύλλογο μας, τον τόπο μας και τη χώρα μας και τους ευχαριστούμε θερμά για αυτό. Επίσης τους ευχαριστούμε για το ήθος τους εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων όπως αρμόζει να έχει κάθε αθλητής και αθλήτρια.

Τέλος να σημειώσουμε ότι προσανατολιζόμαστε με σταθερά βήματα στην ανάπτυξη του αθλητισμού και το άθλημα της πάλης καθώς είμαστε σε συνεχή συνεργασία με πολλούς φορείς με σκοπό την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων, ώστε να γίνει πόλος έλξης μέσω αθλητικών εκδηλώσεων και κοινών προπονητικών camp ομάδων.

Μια σεζόν επιτυχημένη για τον σύλλογό μας έκλεισε και μία νέα σεζόν ξεκινάει για το 2023-2024.

Τέλος, σας ευχαριστούμε όλους θερμά για την όποια βοήθεια προσφέρατε στο σύλλογό μας, από τη θέση σας, γονείς και φίλους, προς τους αθλητές και αθλήτριες, για κάθε προσπάθειά τους να προπονηθούν, να αγωνιστούν και να υλοποιήσουν τους στόχους τους.

Έναρξη προπονήσεων Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 5μ.μ. για όλους τους αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου καθώς και νέους αθλητές από 6 ετών και άνω».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot