FOLLOW US: facebook twitter

Π.Π. Motocross: Στο βάθρο πέντε αναβάτες της Α.Ο.Λ.Μ.Ο. στον Πλάτανο

Ημερομηνία: 15-06-2022 | Συντάκτης:
Δημολιάνης και Αυγέρης τερμάτισαν στην 2η και 3η θέση αντίστοιχα στην OPEN.

Του Κώστα Πλιάγκου
proinisports@gmail.com


Διεξήχθη το Σαββατοκύριακο ο 3ος Γύρος του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Motocross στην Αρχ. Ολυμπία, με πολλές συμμετοχές, 106 τον αριθμό, και ανάμεσά τους πολλοί μικροί αναβάτες (35 στις ηλικιακές κατηγορίες κάτω των 18 ετών!), κάτι που δείχνει πως το Motocross είναι ένα άθλημα που έχει αγαπηθεί πολύ στην Ελλάδα και έχει πολύ μέλλον.

Στην πίστα του Πλατάνου, η διοργανώτρια λέσχη της Αρχ. Ολυμπίας, Α.Ο.Λ.Μ.Ο., μετά τις περσινές αναβαθμίσεις της πίστας, φέτος επικεντρώθηκε στην καλύτερη λειτουργία μέσα και έξω από την πίστα. Ως εκ τούτου, οργανωτικά ο αγώνας κύλησε άψογα, με τους ανθρώπους της Α.Ο.Λ.Μ.Ο. να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια να κρατήσουν τον αγωνιστικό χώρο μακριά από λάσπη και σκόνη, κάτι που επετεύχθη. Έτσι, ο αγώνας διεξήχθη σε πολύ καλές συνθήκες, και όλοι, αγωνιζόμενοι και θεατές, απήλαυσαν τον 3ος Γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Motocross.

Μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν 12 από την Α.Ο.Λ.Μ.Ο., και άλλοι τρεις αναβάτες από την Ηλεία, οι Αντώνης και Γιώργος Κατσάνης από την Κρέστενα, που ανήκουν στην ΛΕ.ΜΟ. Ξυλοκάστρου και ο Δημήτρης Βαγγελάκος με καταγωγή από το Βαρθολομιό, που ανήκει στην Α.Λ.Α.Μ.Μ..


Οι πρώτοι ανά κατηγορία και η θέση των Ηλείων

Στην ΜΧ1, σε 10 συμμετοχές, πρώτοι τρεις στην συνολική βαθμολογία μετά την διεξαγωγή και των δύο σκελών, ήταν οι Γιάννης Τουρατζίδης, Νίκος Λυρίου και Ανδρέας Ανδρέου. Ο Κώστας Καράκης της Α.Ο.Λ.Μ.Ο. κατέλαβε την 6η θέση.

Στην ΜΧ2 σε 22 συμμετοχές, πρώτοι κατετάγησαν οι Ανέστης Ράδος, Φραγκίσκος Ζούνης και Δημήτρης Μπάκας. Από ηλειακής πλευράς, 4ος ήταν ο Δημήτρης Βαγγελάκος, 13ος ο Γιώργος Κατσάνης, 14ος ο Χαράλαμπος Τζεβελέκης της Α.Ο.Λ.Μ.Ο., 16ος ο Αντώνης Κατσάνης και 19ος ο Νίκος Αποστολάτος της Α.Ο.Λ.Μ.Ο..

Ο Κώστας Καράκης πήρε την 2η θέση στην ΜΧ300 και την 6η στην ΜΧ1.

Στην ΜΧ300 στην οποία οι συμμετοχές ήταν τρεις, η σειρά στην συνολική βαθμολογία ήταν Ανδρέας Ανδρέου, Κώστας Καράκης (Α.Ο.Λ.Μ.Ο.) και Κώστας Τζιάτζιος.

Στην ΜΧ125, στο βάθρο ανέβηκαν οι Σωτήρης Φωτάκης, Σωτήρης Θεοδωρίδης και Γιώργος Γκαλίπης.
Στην OPEN, σε 20 συμμετοχές, 1ος στην συνολική βαθμολογία ήταν ο Χρήστος Τομαράς, 2ος ο πολύπειρος Σταμάτης Δημολιάνης της Α.Ο.Λ.Μ.Ο. και 3ος ο ανταγωνιστικός Θανάσης Αυγέρης, επίσης της Α.Ο.Λ.Μ.Ο.. Ο Αντώνης Τζανετής της Α.Ο.Λ.Μ.Ο. κατετάγη 7ος, ο Γιάννης Καυκάς (Α.Ο.Λ.Μ.Ο.) 15ος και ο Χρήστος Τσούνης (Α.Ο.Λ.Μ.Ο.) 17ος.

Ο Αλέκος Καρανάσης ήταν 2ος στην Senior.

Στην Senior των 9 συμμετοχών, 1ος ήταν ο Μάρκος Καρασακαλίδης, 2ος ο πολυπρωταθλητής Αλέκος Καρανάσης της Α.Ο.Λ.Μ.Ο., που παρά τους εκατοντάδες αγώνες που έχει πάρει μέρος και τους τραυματισμούς τα τελευταία χρόνια, συνεχίζει με πάθος να συμμετέχει σε αγώνες Motocross και 3ος ο επίσης «αειθαλής» Λεωνίδας Χαραλαμπόπουλος από την Κυπαρισσία, που είναι πολλά χρόνια τώρα μέλος της λέσχης της Αρχ. Ολυμπίας.

Στην κατηγορία των Γυναικών είχαμε 4 συμμετοχές και στην πρώτη τριάδα ήταν οι Ιωάννα και Αμαλία Λάμπρου και η Δέσποινα Μανδάνη. Την τετράδα των γυναικείων συμμετοχών συμπλήρωσε η Ελένη Λυμπεροπούλου.

Στις κατηγορίες των μικρών αναβατών, στην ΜΧ85 των 10 συμμετοχών, Κώστας Μερκούρης, Χρήστος Μπάτζιος και Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος συγκέντρωσαν τους περισσότερους βαθμούς. Ο Γρηγόρης Μακρυγεώργιος της Α.Ο.Λ.Μ.Ο. ήταν 5ος.

Τέλος, στην ΜΧ65, που συγκέντρωσε 19 συμμετοχές, πρώτοι στη συνολική βαθμολογία ήταν οι Γιώργος Κουκαλιώτης, Γιώργος Τσαλίκης και Δημήτρης Φωτόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος