FOLLOW US: facebook twitter

«π. Γεώργιος Μεταλληνός: Μια σύγχρονη Ρωμεϊκή παρουσία»

Ημερομηνία: 05-03-2024 | Συντάκτης:

Το Σαββατοκύριακο σε Αμαλιάδα και Γαστούνη το Θεολογικό Συνέδριο της Ι.Μ. Ηλείας και των Θεολόγων του Νομού

Το ετήσιο Θεολογικό Συνέδριο της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας και του παραρτήματος της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων του Νομού θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Μαρτίου στην Αμαλιάδα και την Γαστούνη.

Θέμα του συνεδρίου είναι «Μια σύγχρονη Ρωμεϊκή παρουσία-Πράξη και Λόγος στον βίο και στην πολιτεία του π. Γεωργίου Μεταλληνού (1940-2019).

Η πρώτη μέρα του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο τις 7μμ στην αίθουσα της «Θείας Οικοδομής» στην Αμαλιάδα και θα περιλαμβάνει εισήγηση του προέδρου του παραρτήματος Ηλείας της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων κ. Παύλου Παγκράτη, εισήγηση του κ. Δημητρίου Μεταλληνού, ΕΔΙΠ του Ιονίου Πανεπιστημίου με θέμα «Η επαλήθευση των λόγων του μακαριστού π. Γεωργίου Μεταλληνού» και της κ. Αθηνάς Κονταλή, Δρ. Θεολογίας ΕΚΠΑ και ΕΑΠ με θέμα «Τουρκοκρατία, νεομάρτυρες και Ελληνική Επανάσταση στο έργου του π. Γεωργίου Μεταλληνού».

Την Κυριακή 10 Μαρτίου θα τελεστεί Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο για τον μακαριστό π. Γεώργιο Μεταλληνό στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Γαστούνης και ακολούθως θα συνεχιστεί το συνέδριο στην αίθουσα του Κουρβισιάνειου Πολιτιστικού Κέντρου στις 11 το πρωί. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα μιλήσουν ο Δρ. Θεολογίας του ΕΛΠΑ και Αντιπρόεδρος της ΠΕΘ κ. Λέοντος Μπράγκ με θέμα «Η Ορθόδοξη Εκκλησιολογία και οι διαχριστιανικές σχέσεις κατά τον π. Γεώργιο Μεταλληνό» και ο Καθηγητής Θεολογίας του ΕΚΠΑ κ. Κωνσταντίνος Μπελέζος με θέμα «ΤΟ επιστημονικό θεολογικό έργο του μακαρισμού π. Γεωργίου Μεταλληνού».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος