FOLLOW US: facebook twitter

Π.Ε. Ηλείας: Έκτακτη σύσκεψη τακτικών μελών του ΠΕΣΟΠΠ για την προετοιμασία και την πρόληψη

Ημερομηνία: 19-06-2024 | Συντάκτης:

Ο συντονισμός και οι δράσεις πολιτικής προστασίας, για την προετοιμασία και την πρόληψη σε ενδεχόμενο κίνδυνο πυρκαγιάς ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ), υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας, Νίκο Κοροβέση, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 19 Ιουνίου στο μικρό Συνεδριακό του Διοικητηρίου στον Πύργο.

Από όλους τα τακτικά μέλη, τονίστηκε η ανάγκη συνεργασίας προκειμένου άπαντες να είναι προετοιμασμένοι ενώ όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά από τον κ. Κοροβέση, όλα τα μέσα που διαθέτει το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ηλείας θα είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμα προκειμένου να συνδράμουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηλείας τόσο στον τομέα της πρόληψης όσο και σε αυτόν της αντιμετώπισης ενδεχόμενης πυρκαγιάς.

Ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας, Περικλής Κουλκουβίνης, αφού εξέφρασε τον προβληματισμό του, για το γεγονός πως καθημερινά παρατηρούνται τουλάχιστον δέκα ενάρξεις πυρκαγιών σε όλο το νομό και ιδιαίτερα πλησίον οδικών αξόνων, ζήτησε την συνδρομή και τον συντονισμό όλων των φορέων προκειμένου να εκμηδενιστούν οι κίνδυνοι πυρκαγιών και των συνεπειών που μπορεί να επιφέρουν.

Στην σύσκεψη, πέραν των προαναφερθέντων, συμμετείχαν ο Προϊστάμενος Πολ. Προστασίας της ΠΕ Ηλείας, Κώστας Μπαλκάμος Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας, Γιώργος Σωτηρόπουλος, η υπεύθυνη του ΕΚΑΒ Ηλείας, ο Αμαλία Βασιδέλλη, ο εκπρόσωπος του ΚΕΑΤ της 117 Π.Μ., Γιώργος Μπέκας, η Διευθύντρια Δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Ηλείας, Αθανασία Παναγιωτοπούλου, η Διευθύντρια Δασών Ηλείας, Αγγελική Τσάκωνα, η Διευθύντρια Διοικητικού Οικονομικού Π.Ε. Ηλείας, Ελένη Τσαπάρα, η Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ασημίνα Χαλικιά και ο εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου Πύργου, Παναγιώτης Μητρόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος