FOLLOW US: facebook twitter

Π. Αντωνακόπουλος προς τον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου: Ζητά άρση περιορισμών εκτέλεσης αντιπλημμυρικών έργων στην παραλιακή ζώνη

Ημερομηνία: 08-09-2023 | Συντάκτης:

Επιστολή Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου προς τον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου

Την άρση των περιορισμών για εκτέλεση έργων αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας στον παραλιακό οικισμό στη ζώνη Κατάκολο-Καβούρι-Σπιάτζα-Επιτάλιο, ζητά με επιστολή του προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος. Συγχρόνως, την ίδια επιστολή κοινοποιεί προς την Υπουργό Εσωτερικών, τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.


Αφορμή υπήρξε η τραγωδία που σημειώθηκε στον Θεσσαλικό κάμπο με την φονική κακοκαιρία Daniel, αλλά και ο χαρακτηρισμός της παραλιακής περιοχή του Δήμου Πύργου ως δεύτερης πιο επικίνδυνης, πανελλαδικά, περιοχής για μεγάλες πλημμύρες όπως αποτυπώνεται στο Εθνικό Σχέδιο «Δάρδανος-Αντιμετώπιση πλημμυρών».

  • Ο Δήμαρχος τονίζει ότι σήμερα, με τα τωρινά ισχύοντα, απαγορεύεται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση η εκτέλεση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας καθώς και αποχέτευσης και οδοποιίας εντός της παραλιακής ζώνης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot