FOLLOW US: facebook twitter

Π. Αντωνακόπουλος: «Ας δείξουμε όλοι μια προσωπική υπευθυνότητα – Η πολιτεία να διαθέσει περισσότερα PCR»

Ημερομηνία: 28-12-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κεντρικά Άρθρα, Νέα

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ
Ο Δήμαρχος Πύργου μιλά για την έξαρση των κρουσμάτων covid 19 και εφιστά την προσοχή όλων


 

Την προσοχή όλων εφιστά ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τα κρούσματα covid 19 παρουσιάζουν ραγδαία αύξηση. Άμεσοι εμβολιασμοί, τήρηση όλων των μέτρων προστασίας, υπευθυνότητα απ’ όλους αλλά και η πολιτεία να διαθέσει περισσότερα PCR, όπως και να ελέγξει την παραπληροφόρηση και το κύμα συνωμοσιολογίας που κυκλοφορεί ανεξέλεγκτα στο διαδίκτυο και σε ενημερωτικά μέσα, είναι τα βασικά μηνύματα που στέλνει. Επιπλέον, ο κ. Αντωνακόπουλος τονίζει πως είναι απαραίτητη η άμεση προμήθεια περισσότερων PCR και σε όλες τις μονάδες υγείας, καθώς είναι η πιο αξιόπιστη μέθοδος ανίχνευσης του κορωνοϊού.
«Δυστυχώς το κύμα της πανδημίας εξαπλώνεται ραγδαία και στον τόπο μας. Βέβαια είμαστε ακόμη χαμηλά στη λίστα, αλλά η μετάλλαξη Όμικρον που έχει άλλα χαρακτηριστικά μετάδοσης, η κινητικότητα του πληθυσμού λόγων των εορτών, ο συγχρωτισμός και η μη συμμόρφωση μιας δυστυχώς μεγάλης μερίδας πολιτών ακόμα και στο να μην φορούν τις μάσκες τους, δημιουργούν μια επικίνδυνη κατάσταση.

Καθημερινά είμαστε σε επικοινωνία με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες. Διαπιστώνεται ότι, η πολιτεία πρέπει να διαθέσει περισσότερα PCR για μεγαλύτερη αξιοπιστία στη διάγνωση.

Το βασικότερο όμως είναι να συμμορφωθούμε στα βασικά και σημαντικά, να φοράμε μάσκα, να ακολουθούμε τους κανόνες προστασίας και υγιεινής και πάνω απ’ όλα να αυξηθούν οι εμβολιασμοί. Όσοι αναπτύσσουν συμπτώματα ή έρθουν σε επαφή με κρούσμα, πρέπει να κάνουν τεστ και να κάθονται σπίτι. Να δείξουν υπευθυνότητα. Αποφεύγουμε τις μεγάλες συγκεντρώσεις γι’ αυτό κι ακυρώσαμε όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις αυτού του διαστήματος. Παρ’ ότι είναι νόμιμο και μπορούσαμε να λειτουργήσουμε το Θεματικό Πάρκο Ξυστρή, όπως τόσα άλλα πάρκα στην Ελλάδα, εμείς είμαστε πιο αυστηροί και σταματήσαμε κάθε εκδήλωση. Για να διασκεδάζουμε πρέπει να είμαστε καλά! Για να συνεχίσουμε να διασκεδάζουμε και τα επόμενα χρόνια πρέπει να είμαστε ζωντανοί! Ας καταλάβουν λοιπόν όλοι ότι δεν πρέπει να θυσιάζουν μεγάλα ζητήματα της υγείας και του μέλλοντος τους για προσωρινές ανούσιες μικροαπολαύσεις. Ας δείξουμε όλοι μια προσωπική υπευθυνότητα».

 

Δράσεις του Δήμου Πύργου

Όπως ενημερώνει ο κ. Αντωνακόπουλος, ο δήμος Πύργου έχει λάβει, εδώ και πολύ καιρό τώρα μια σειρά μέτρων και δράσεων για την προστασία και την ενημέρωση των πολιτών, όπως:
– Ο Δήμος έχει διαθέσει αυτοκίνητο, οδηγό και επιστημονικό προσωπικό για κατ’ οίκων εμβολιασμούς πολίτων.
– Τροφοδοτούνται διαρκώς οι σχολικές μονάδες με αντισηπτικά και μάσκες, ενώ εδώ και αρκετές βδομάδες με παρεμβάσεις και επιστολές του προς το Υπουργείο Παιδείας, ο δήμαρχος Πύργου έχει ζητήσει την αύξηση των τμημάτων ώστε να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών σε κάθε τάξη.
– Η δημοτική αρχή παρεμβαίνει διαρκώς με μηνύματα και ενημερώσεις.
– Ακυρώθηκαν όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις.

 

Άτομα υψηλού κινδύνου οι ανεμβολίαστοι

Αναφορικά με τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς, ο δήμαρχος Πύργου υπογραμμίζει ότι στην πλειοψηφία τους αφορούν στην δεύτερη ή τρίτη δόση. «Δυστυχώς αυτοί που έχουν αποφασίσει να κάνουν την πρώτη δόση, να ξεκινήσουν δηλαδή τον εμβολιασμό έστω τώρα, είναι ελάχιστοι και αυτό δεν είναι καλό. Εδώ, έχει και η κοινωνία τις ευθύνες της. Διότι όλοι αυτοί αποτελούν το κατάλληλο «μέσο» για τη διάδοση και τη νόσηση από τον κορονοϊό.

Όσοι πρέπει να κάνουν την τρίτη δόση, να την κάνουν ΤΩΡΑ! Αυτοί που δεν έχουν εμβολιαστεί καθόλου είναι άτομα υψηλού κινδύνου. Πεθαίνουν καθημερινά συμπολίτες μας, δυστυχώς ανεμβολίαστοι εκ πεποιθήσεως. Πολλοί είναι διασωληνωμένοι στο Νοσοκομείο του Ρίου. Κάνουμε …αστεία με τις ζωές των ανθρώπων; Βγαίνουν κάποιοι και λένε ό,τι ανοησία μπορεί κανείς να φανταστεί περί συνωμοσιολογίας και οδηγούν κόσμο στον θάνατο! Καλώ την πολιτεία να παρέμβει. Δεν μπορούν, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να δίνουν βήμα σε ανθρώπους που «σπρώχνουν» άλλους ανθρώπους στο θάνατο ποντάροντας στην άγνοια, στη φοβία που έχει ο καθένας και στην παιδεία που δεν έχει. Φτάνει πια ο σκοταδισμός».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος