FOLLOW US: facebook twitter

Όχι σε σύγχρονο «Αλκατράζ» στο Επιτάλιο: Αντίθετο το Δ. Σ. Πύργου στη δημιουργία hot spot «αποθήκης ψυχών»

Ημερομηνία: 09-12-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

Την αντίθεση του, στη δημιουργία κλειστής δομής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο πρώην εργοστάσιο «Αιγαίον» στο Επιτάλιο, εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου,, υποστηρίζοντας πως δεν είναι αρνητικοί στην υποδοχή οικογενειών Σύρων προσφύγων αρκεί αυτό να γίνει σε ανθρώπινες συνθήκες.

Αν και στη διάρκεια της συνεδρίασης, υπήρξαν εντάσεις που οδήγησαν στην αποχώρηση των παρατάξεων Νικολούτσου, Καννή και Καράμπελα, εξαιτίας των διαρκών παρεμβάσεων και διακοπών στις εισηγήσεις τους, επί της ουσίας, όλοι συμφώνησαν ότι διαφωνούν στη δημιουργία αποθήκης ανθρώπινων ψυχών.

Ο Δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος επανέλαβε για ακόμα μια φορά τις θέσεις της δημοτικής αρχής τονίζοντας ότι δεν μπορούν να ανεχτούν απάνθρωπες φυλακές, ένα «σύγχρονο Αλκατράζ» στην συγκεκριμένη περιοχή που είναι εντελώς ακατάλληλη για την φιλοξενία ανθρώπων και πρόσθεσε ότι χρόνια τώρα οι κάτοικοι του Επιταλίου συμβιώνουν αρμονικά με αλλοδαπούς και η διαφωνία τους έγκειται στο γεγονός ότι αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση να δημιουργήσει είναι ένα κλειστό τύπου κέντρο στο οποίο θα στοιβάξει χιλιάδες ανθρώπους. «Αυτό δεν είναι φιλοξενία αλλά φυλακή» είπε.

Στη συνεδρίαση συμμετείχε και το τοπικό συμβούλιο Επιταλίου με τον πρόεδρο Γιάννη Μπαλάσκα να δηλώνει ξεκάθαρα την αντίθεση του στην δημιουργία κλειστού κέντρου κράτησης στο πρώην Αιγαίον…

Η συνεδρίαση διακόπηκε μετά από αντιπαράθεση του Κώστα Νικολούτσου με τον Δήμαρχο και μόλις η συνεδρίασε ξεκίνησε ξανά, οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης (Νικολούτσος, Καννής, Καράμπελας) ανακοίνωσαν την αποχώρηση τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη τήρηση του κανονισμού λειτουργίας από το προεδρείο. Κατά την αποχώρηση του, ο κ. Καννής, ζήτησε από το Δήμαρχο να επαναληφθεί άμεσα η συνεδρίαση με το θέμα αυτό και να υπάρχει πληρέστερη ενημέρωση αλλά και σχεδιασμός για τη ανθρώπινη φιλοξενία προσφύγων βάσει του 1% (500 συνολικά) σε όλο το Δήμο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος