FOLLOW US: facebook twitter

OXI πολιτικά παιχνίδια με την Πατρών-Πύργου!

Ημερομηνία: 24-07-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
-«Το υπουργείο έχει τους αναγκαίους μηχανισμούς για την υλοποίηση του υφιστάμενου σχεδιασμού» τόνισαν τα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας
-«Σκέψη για επαναπροκήρυξη καθιστά ανενεργό το έργο»

Την έντονη ανησυχία τους για τις εξελίξεις στην πορεία της Πατρών-Πύργου εξέφρασαν στη χθεσινή συνεδρίαση τα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης του Οδικού Άξονα Πατρών – Πύργου, Πύργου – Καλό Νερό, Καλό Νερό – Τσακώνα, υπό την προεδρία του προέδρου Δημήτρη Κωσταριά. Μετά τις προγραμματικές δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, για την πιθανή ακύρωση του τρόπου εκτέλεσης του έργου Πάτρα-Πύργος και την υιοθέτηση άλλου τρόπου εκτέλεσής του για τους λόγους που ο ίδιος ανέφερε, ομόφωνα τα μέλη κατέθεσαν τον προβληματισμό τους, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να παίζονται πολιτικά και κομματικά παιχνίδια με σημαντικά έργα που επηρεάζουν καθοριστικά την ποιότητα ζωής των πολιτών και ότι το κράτος έχει συνέχεια, όπως συμβαίνει σε όλα τα σύγχρονα κράτη και κράτη δικαίου.

Εκφράζοντας τον φόβο τους για επ’ αόριστον αναβολή εκτέλεσης του έργου, ανέφεραν ότι το Υπουργείο Υποδομών έχει όλους εκείνους τους μηχανισμούς για την υλοποίηση του υφιστάμενου σχεδιασμού, ώστε να εγγυηθεί την ολοκλήρωσή του μέχρι τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος έως το 2023, σημειώνοντας ότι ο συγκεκριμένος τρόπος δημοπράτησης έγινε στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας, εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο και τις ευρωπαϊκές αρχές και ενίσχυσε τον ανταγωνισμό, κατά συνέπεια είναι απαγορευτική κάθε άλλη επιλογή.

«Οποιαδήποτε άλλη σκέψη για επανεκτίμηση και επανασχεδιασμό, επαναπροκήρυξη και νέα διαγωνιστική διαδικασία καθιστά το έργο ανενεργό και το παραπέμπει στις καλένδες (π.χ υπάρχει κίνδυνος για απένταξη και απώλεια 295 εκατ. ευρώ, αποζημιώσεις των πέντε ήδη υπογεγραμμένων αναδόχων επιχειρήσεων κτλ). Απαιτούμε τη συνέχιση του έργου, όπως ήδη έχει προγραμματιστεί και εκτελείται, χωρίς καμιά άλλη καθυστέρηση. Να συνυπολογιστεί ότι η Ηλεία έχει αποκλειστεί από τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους γεγονός που έχει συνέπειες στην οδική ασφάλεια, την ανάπτυξη και τον τουρισμό» αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της Επιτροπής.

Ως πρώτη και άμεση μορφή πίεσης προτάθηκε η σύγκληση σύσκεψης με όλους τους βουλευτές της Ηλείας και της Αχαΐας, τους εμπλεκόμενους φορείς για τη διαμόρφωση του διεκδικητικού πλαισίου,αλλά και άμεση συνάντηση με τον νέο Υπουργό Υποδομών για να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

«Αποφασίσαμε να ζητήσουμε από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, σε συνεννόηση με το νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη, να οργανώσουν εντός της εβδομάδας μια σύσκεψη με όλους τους βουλευτές των ΠΕ Αχαΐας και Ηλείας, όπως επίσης τους εμπλεκόμενους φορείς για τη διαμόρφωση του διεκδικητικού πλαισίου προς τον Υπουργό και να ζητήσουν άμεση και κατά προτεραιότητα συνάντηση, προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση και να συναποφασιστεί μετά του Υπουργού το μέλλον του έργου», τονίζεται στην ανακοίνωση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος