FOLLOW US: facebook twitter

Ουσιαστική στήριξη των ατόμων με αναπηρία από τον Δήμο Ήλιδας

Ημερομηνία: 16-07-2023 | Συντάκτης:

-Το κολυμβητήριο Αμαλιάδας εκσυγχρονίζεται στην πράξη με την προμήθεια ειδικού αναβατόριου


-Πρόσβαση στην πισίνα για όλα τα άτομα με κινητικά προβλήματα και αναπηρίες

Αναβαθμίζεται και εκσυγχρονίζεται το κολυμβητήριο της Αμαλιάδας στο αθλητικό κέντρο της πόλης και πλέον γίνεται πράξη ο βασικός στόχος που είναι «Κολύμβηση για όλους», μετά την προμήθεια και τοποθέτηση που υπερσύγχρονου αναβατορίου για την εξυπηρέτηση των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα και αναπηρίες.

Μέριμνα της δημοτικής αρχής είναι η κάλυψη των αναγκών και η εξυπηρέτηση των ΑμεΑ και χάρη στην άψογη συνεργασία με την εταιρεία επεξεργασίας βιομηχανικής τομάτας «Κύκνος» στα Σαβάλια που προχώρησε στην δωρεά του αναβατορίου, η υπόσχεση έγινε πράξη.

Τόσο ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, όσο και ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ ‘Ο Ηλείος’ κ. Γιώργος Μπακέλλας, ο αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Παρασκευόπουλος και ο αντιδήμαρχος Ήλιδας κ. Παναγιώτης Παναγιωτάρας, βρίσκονται σε στενή συνεργασία με την εταιρεία και ιδιαιτέρως με τον κ. Κρητικό και τον κ. Αγγελόπουλο και πλέον το κολυμβητήριο της Αμαλιάδας διαθέτει ένα σύγχρονο και χρηστικό αναβατόριο, από τα λίγα που διαθέτουν δήμοι σε ολόκληρη την χώρα, το οποίο και θα καλύπτει τις ανάγκες των κινητικά αναπήρων όλου του νομού.

Γι’ αυτό άλλωστε και όλοι εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι και συγκινημένοι το πρωί του Σαββάτου που έγινε η τοποθέτηση και η δοκιμαστική λειτουργία του αναβατορίου στο κολυμβητήριο, παρουσία και εκπροσώπων του Σωματείου παραπληγικών και κινητικά αναπήρων Νομού Ηλείας και της εταιρείας που έγινε η προμήθεια.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ: «ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»

 «Είναι μία ακόμη ωραία στιγμή για το κολυμβητήριό μας διότι ένα πάγιο αίτημα που είχαν οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες, χάρη στην δωρεά και την προσφορά που μας έκανε ο «Κύκνος» γίνεται πράξη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λυμπέρης

Από την πλευρά του ο κ. Μπακέλλας πέραν των άλλων υποσχέθηκε περαιτέρω αναβάθμιση του κολυμβητηρίου:

 «Σήμερα είναι μία ημέρα χαράς, όχι μόνο για εμάς, που αρκετά χρόνια είχαμε αυτό το όνειρο-υποχρέωση και σήμερα γίνεται πράξη, αλλά ιδιαίτερα γι’ αυτούς τους ανθρώπους με τις ιδιαίτερες ικανότητες οι οποίοι πλέον έχουν απόλυτη πρόσβαση με αυτό το φανταστικό μηχάνημα, το ειδικό αναβατόριο, το οποίο θα εξυπηρετεί ανθρώπους που έχουν τετραπληγίες, παραπληγίες, συγγενή και επίκτητα νοσήματα κινητικότητας.

Και από την πλευρά της η Οργανωτική γραμματέας του Σωματείου παραπληγικών και κινητικά αναπήρων και Παναγιώτα Πετρουτσά, ευχαρίστησε τον ‘Κύκνο’, τον κ. Λυμπέρη και τον κ. Παρασκευόπουλο, επισημαίνοντας ότι το αναβατόριο είναι ένα πρωτοπόρο σύστημα για το κολυμβητήριο της Αμαλιάδας που έχουν πολύ λίγα κολυμβητήρια στην Ελλάδα.  


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot