FOLLOW US: facebook twitter

Όταν τα παιδιά συναντούν έναν Σπαρταθλητή!

Ημερομηνία: 03-06-2024 | Συντάκτης:

Μαθήματα ευγενούς άμιλλας από το Νίκο Σταθακόπουλο στο Δημοτικό Σχολείο Σιμοπούλου

Μαθήματα ευγενούς άμιλλας πήραν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου στο Σιμόπουλο, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Μαραθωνοδρόμο και Σπαρταθλητή από την Ηλεία, Νίκο Σταθακόπουλο.

Ο Νίκος Σταθακόπουλος βρίσκεται στη λίστα με τους καλύτερους Έλληνες μαραθωνοδρόμους και έχει βρεθεί πολλές φορές στο βάθρο των νικητών, σε αγώνες από 5 χλμ. έως και 142 χλ., κάνοντας περήφανους τους κατοίκους του δήμου Ήλιδας αλλά και ολόκληρης της Ηλείας.

Είναι ο δεύτερος από το νομό μας που έχει τερματίσει στο Σπάρταθλον και ο πρώτος από το δήμο Ήλιδας, και φέτος θα λάβει μέρος στη διοργάνωση για δεύτερη φορά.

Ενημέρωση και αγώνες!

Με χαρά αποδέχτηκε την πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου καις την επαφή που είχε με τους μικρούς μαθητές τους μεταλαμπάδευσε το «Ευ Αγωνίζεσθαι», που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις αξίες του Ολυμπισμού και του τόπου.

Ο κ. Σταθακόπουλος έκανε ενημέρωση για το Μαραθώνιο και εξήγησε στους μαθητές τι είναι το Σπάρταθλον: Η διαδρομή Αθήνα-Σπάρτη, 1.140 στάδια κατά την αρχαιότητα. Συνεπώς μια απόσταση 246 χλμ. τόσα πρέπει να διανύσουν οι αθλητές το αργότερο σε 36 ώρες. Η απόλυτη δοκιμασία της ανθρώπινης αντοχής και του ψυχικού σθένους στο αποκορύφωμά τους!

Τα παιδιά δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους και τον ‘βομβάρδισαν’ με ερωτήσεις, ενώ εκτός από τη θεωρία στη συνέχεια συμμετείχαν σε αγώνα δρόμου, με μετάλλια και πολλά δώρα.

«Ευελπιστούμε να δώσαμε το έναυσμα και τη σπίθα του αθλητισμού στα μικρά μας» σχολιάστηκε από την πλευρά του Συλλόγου, ευχαριστώντας θερμά τον κ. Σταθακόπουλο αλλά και το Σύλλογο διδασκόντων που είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια. «Νίκο ήμαστε υπερήφανοι για εσένα, σε ευχαριστούμε» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος.

Από την πλευρά του ο κ. Σταθακόπουλος, ευχαρίστησε την διευθύντρια του σχολείου, Ξένια Παναγιωτοπούλου, και τους εκπαιδευτικούς για τη φιλοξενία, καθώς επίσης τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και τον κ. Κώστα Χαβαριώτη για την πρόσκληση.

«Ελπίζω οι μικροί μας φίλοι να πήραν κάποια ερεθίσματα από την κουβέντα που είχαμε και να τους μείνει μια ωραία εικόνα από τις δραστηριότητες στο προαύλιο χώρο…» ανέφερε ο ίδιος.

Μαρία Καραμπάτση


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Proini_05.07.2024-704x1024.jpg

Καιρός Πύργος