FOLLOW US: facebook twitter

ΟΣΔΕ: Τυπικά ανοιχτή, επί της ουσίας κλειστή

Ημερομηνία: 26-04-2024 | Συντάκτης:

-Κλειστή παραμένει η εφαρμογή ΟΣΔΕ 2024 για τους πιστοποιημένους φορείς

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Προβληματισμό προκαλεί στον αγροτικό κόσμο το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων ΟΣΔΕ 2024, αφού το σύστημα μπορεί να άνοιξε την Πρωταπριλιά για όσους θέλουν να κάνουν μόνοι τους onlineτην αίτηση, όμως η εφαρμογή παραμένει μη προσβάσιμη για τους πιστοποιημένους φορείς, οι οποίοι κάθε χρόνο υποβάλλουν και την πλειονότητα των αιτήσεων.

Όπως τόνισε στην «Πρωινή» ο υπεύθυνος του «ΓΑΙΑ Επιχειρείν», Άλκης Κωνσταντόπουλος, η καθυστέρηση στην έναρξη των φετινών δηλώσεων αναπόφευκτα θα περιορίσει τον χρόνο ολοκλήρωσης των ελέγχων και ενδεχομένως και τις πληρωμές,

«Ανακοίνωσε την 1η Απριλίου ο υπουργός ότι ο ΟΣΔΕ 2024 έχει ανοίξει για τους online κι ότι αναμένεται σύντομα να ανοίξει και η εφαρμογή για τους πιστοποιημένους φορείς, δηλαδή για τα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ) . Δυστυχώς μέχρι και σήμερα αυτό δεν έχει γίνει, ούτε ενημέρωση έχουμε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ πότε θα αρχίσει η διαδικασία. περιμένουμε μέρα με τη μέρα. αυτό σημαίνει βέβαια ότι όσο πιο πίσω πάει η έναρξη του ΟΣΔΕ, τόσο πιο πίσω θα πάει και η ολοκλήρωσή της. Άρα περιορίζεται ο χρόνος για να γίνουν οι έλεγχοι και να πληρωθούν με σωστό τρόπο οι παραγωγοί», τόνισε και υπενθύμισε ότι την περσινή χρονιά διαπιστώθηκαν προβλήματα στις πληρωμές των γεωργικών ενισχύσεων.

«Θέλω να πιστεύω ότι δε θα έχουμε και φέτος την ίδια περίπτωση με το 2023, που το ΟΣΔΕ ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο και δημιουργήθηκαν τόσα προβλήματα στις πληρωμές τόσο του Οκτωβρίου όσο και των Χριστουγέννων. Θεωρώ ότι χρόνος θα υπάρχει όποτε και να ανοίξει. Απλά όσο το συντομότερο ανοίξει το ΟΣΔΕ, τόσο πιο σωστά θα γίνουν και όλες οι διαδικασίες μέχρι την πληρωμή, γιατί αυτό είναι που ενδιαφέρει περισσότερο τους παραγωγούς. Εμείς που το θα γίνει η έναρξη, θα ενημερώσουμε άμεσα και θα είμαστε σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα για να εξυπηρετήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σωστά τους παραγωγους μας», ανέφερε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot