FOLLOW US: facebook twitter

Ορκίζονται ο Περιφερειάρχης και οι νέοι Δήμαρχοι της Ηλείας

Ημερομηνία: 14-12-2023 | Συντάκτης:

Από την Κυριακή μέχρι και τις 29 Δεκέμβρη έχουν οριστεί οι τελετές ορκωμοσίας

Γράφει η Κική Κολοβέρου


Μέσα στις επόμενες δεκαπέντε ημέρες και πριν την έλευση του νέου χρόνου, έχουν προγραμματιστεί οι τελετές ορκωμοσίας της νέας Περιφερειακής Αρχής Δυτικής Ελλάδας καθώς και των νέων Δημοτικών Αρχών στους εφτά Δήμους της Ηλείας.

Οι ορκωμοσίες ορίστηκαν, έπειτα από προσκλήσεις των νεοεκλεγέντων σε όλα τα τακτικά μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου και των Δημοτικών Συμβουλίων καθώς και των Συμβουλίων των Δημοτικών Κοινοτήτων και σύμφωνα με το νόμο οι τελετές θα πρέπει να έχουν γίνει έως και τις 31./12/2023.

Η αρχή θα γίνει με την τελετή του επανεκλεγέντα Δημάρχου Ανδραβίδας Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα και των νεοεκλεγέντων Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων του Δήμου την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι εντός του αρχαιολογικού χώρου στο Κάστρο Χλεμούτσι.

Τη σκυτάλη, θα πάρει τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου η ορκωμοσία του Περιφέρειαρχη Νεκτάριου Φαρμάκη και των μελών του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής ΕλλάδαςΗ τελετή ορκωμοσίας της νέας Περιφερειακής Αρχής θα πραγματοποιηθεί στις7 το απόγευμα στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου ορκίζεται ο νέος Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής, οι νέοι Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και τα μέλη των Κοινοτικών Συμβουλίων.

Η τελετή ορκωμοσίας θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 το απόγευμα στο συνεδριακό του Θεματικού Πάρκου Ξυστρή στον Πύργο.

Το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου θα ορκιστεί ο νέος Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Άρης Παναγιωτόπουλος και τα νέα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και των Κοινοτικών Συμβουλίων. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας.

Την ίδια ημέρα, αλλά το απόγευμα, θα ορκιστεί και ο επανεκλεγείς Δήμαρχος Ανδρίτσαινας Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος, ο μακροβιότερος Δήμαρχος της Ηλείας. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλλικώμου στις 6.30 το απόγευμα.

Η τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημάρχου Πηνειού Αλέξη Καστρινού, του νέου δημοτικού συμβουλίου και των νέων μελών των συμβουλίων των δημοτικών κοινοτήτων θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης «Κουρβισιάνειο».

Την επόμενη ημέρα, την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημάρχου Ήλιδας Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, των νέων Δημοτικών Συμβούλων αλλά και των μελών των Κοινοτήτων. Η ορκωμοσία θα γίνει στις 6.30 το απόγευμα στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αμαλιάδας.

Τελευταίος θα ορκιστεί ο νέος Δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Μητρόπουλος με την ημερομηνία να παραμένει ακόμα ανοιχτή, στις 28 ή 29 Δεκεμβρίου με πιθανότερη την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος