FOLLOW US: facebook twitter

Ορκίστηκε δήμαρχος Πύργου ο Τάκης Αντωνακόπουλος: Διοίκηση με «καθαρά χέρια»

Ημερομηνία: 30-08-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”95725″ img_size=”full”][vc_column_text]Ενωτικός,  διεκδικητικός αλλά και αυστηρός στην  επιλογή των στενών συνεργατών του σε ότι αφορά την διαχείριση του δημοσίου χρήματος, φάνηκε ο νέος δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος , κατά την διάρκεια της ορκωμοσίας του την Τετάρτη το βράδυ στο κατάμεστο από τον κόσμο που είχε κατακλύσει μέσα και έξω Θεματικό Πάρκο Ξυστρή.  Παράλληλα έθεσε ως επείγουσα προτεραιότητά του, την άμεση υλοποίηση της Πατρών- Πύργου, έργου ζωτικής σημασίας για την Ηλεία,  με το ίδιο φυσικό αντικείμενο όπως έχει δρομολογηθεί,  καλώντας τους συναδέλφους του να συμμετέχουν  εντός του Σεπτεμβρίου σε ένα  Συμβούλιο αιρετών που θα αποτελούν τα δημοτικά συμβούλια και οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι, ζητώντας να συνυπογράψουν την απόφαση και  όλοι ανεξαιρέτως Ηλείοι βουλευτές και εκείνοι του κυβερνώντος κόμματος. «Η κυβέρνηση πρέπει να ξεκαθαρίσει σύντομα τι θα πράξει γύρω απ’ αυτό το θέμα, να απαντήσει με ποιον τρόπο, πόσο σύντομα, θα κατασκευάσει αυτό το δρόμο στο ίδιο τεχνικό αντικείμενο, τον ίδιο δρόμο που έχουν ξεκινήσει που έχουν οι μελέτες μας.»

Η τελετή  ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε χοροσταντούντος του Σεβασμιότατου  Μητροπολίτης Ηλείας κκ. Γερμανού, ο οποίος έδωσε τις ευχές του στον νέο δήμαρχο για καλή και δημιουργική θητεία με στόχο να έχει ένα καλό έργο για την κοινωνία του Πύργου.

Ο κ. Αντωνακόπουλος στην ομιλία του δεσμεύτηκε ότι θα δώσει προτεραιότητα στους άξιους και ικανούς μέσα από μια διευρυμένη συναίνεση τονίζοντας όμως ότι «δεν μας ενδιαφέρει μία ακατάσχετη ονοματολογία, αλλά είναι να συγκροτηθεί ένα δυνατό και αποτελεσματικό σχήμα ώστε εντός των επόμενων μηνών να έχει καταφέρει να παράγει έργο και λύσεις στα προβλήματα που ταλαιπωρούν τον δήμο τα τελευταία χρόνια.  Θα συνεχίσουμε με ένα πλατύ σχήμα συνεργασίας και όχι συναλλαγής για το καλύτερο δυνατό γι αυτή την πόλη που χρειάζεται πλέον μία άλλη τακτική. Οι καιροί είναι άλλοι και όπως είδατε σε πολλούς άλλους δήμους τα σχήματα είναι συνεργατικά.» Ωστόσο βασική προϋπόθεση για να συμμετάσχει κάποιος στο νέο συνεργατικό σχήμα διακυβέρνησης του δήμου Πύργου, θα είναι  εν ολίγοις το καθαρό… μητρώο, τονίζοντας ότι θα ζητήσει από τους συνεργάτες του υπεύθυνη δήλωση ότι δεν εμπλέκονται σε εκκρεμοδικίες, με στόχο να διασφαλίσει την διαχείριση του δημοσίου χρήματος διότι «ο τόπος δεν αντέχει άλλο αυτό το μοντέλο διοίκησης».

Στην διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας αναγνώστηκε και συγχαρητήρια επιστολή του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου τον οποίο χαρακτήρισε ο κ. Αντωνακόπουλος ως σύμμαχο της πόλης του Πύργου.

Οι 4550 μέρες του Γ. Λιατσή στο δήμο Πύργου

Ωστόσο ο κ. Αντωνακόπουλος ως ένα δείγμα αυτοδιοικητικού πολιτισμού, κάλεσε στο βήμα και τον απερχόμενο δήμαρχο Γαβρίλη Λιατσή ο οποίος επισήμανε ότι αποχωρεί οικιοθελώς καθώς είχε αποφασίσει να μην συμμετάσχει στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση της αυτοδιοίκησης και μίλησε για τις 4550 όπως είπε ημέρες διακυβέρνηση του στο δήμο Πύργου. Επισήμανε δε ότι παραμένει ταπεινός ενεργός πολίτης, κάλεσε τον νέο δήμαρχο να κάνει από την Δευτέρα τη θεωρία πράξη, υπογραμμίζοντας ότι  «Πολλές φορές παρά τα δημοκρατικά σας αισθήματα θα αναγκαστείτε την πόρτα να την περάσετε μόνος. Αδύναμος δήμαρχος, δεν είναι δήμαρχος». Τέλος ανέφερε ότι με έγγραφο του στον υπουργό Δικαιοσύνης ζητά την απομάκρυνση των Δικαστηρίων από το κέντρο της πόλης και προτείνει άλλο χώρο τον οποίο θα αποκαλύψει στον νέο δήμαρχο ζητώντας από τον κ. Αντωνακόπουλο να στηρίξει αυτήν την επιλογή.

Στην τελετη ορκωμοσίας του νέου δημάρχου Πύργου παρευρέθηκαν οι βουλευτές Δ. Αυγερινοπούλου και Δ. Καλαματιανός, όλοι οι νεοεκλεγέντες συνάδελφοι του πλην του δημάρχου Πηνειού που βρίσκεται στο Άγιο Όρος,, περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των στρατιωτικών Αρχών του τόπου, φορέων κ..λ.π

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot