FOLLOW US: facebook twitter

Οριστική επίλυση με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πηνειού

Ημερομηνία: 17-07-2023 | Συντάκτης:

-Αποκατάσταση αδικίας για κατοίκους και οικιστές Γλύφας

-Μαρίνος: Ευχαριστώ τους βουλευτές και το Δικηγορικό Γραφείο Κ. Κρεμμύδα


Άκρως ενδιαφέρουσα ενημερωτική συνάντηση με τους κατοίκους και τους οικιστές της Γλύφας είχε ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος την Παρασκευή 14 Ιουλίου στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης. Θέμα της συνάντησης που παρακολούθησαν περισσότεροι από 300 ενδιαφερόμενοι, η οριστική επίλυση του προβλήματος που αντιμετώπιζαν με τα ακίνητά τους και επί σειρά ετών, κάτοικοι και οικιστές της περιοχής.

Το θέμα που παρέμενε άλυτο για τουλάχιστον 40 χρόνια, επιλύθηκε οριστικά και αμετάκλητα και με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους από τον Δήμαρχο Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνο.

Στην επίλυσή του προβλήματος συνέβαλλαν καταλυτικά οι βουλευτές του Νομού Ηλείας κ. Διον. Αυγερινοπούλου, κ.Ανδρέας Νικολακόπουλος, κ. Διον. Καλαματιανός και κ. Μιχ. Κατρίνης με την καθοριστική νομική στήριξη του Δικηγορικού Γραφείου κ. Κώστα Κρεμμύδα.

Ο ομιλητής, δικηγόρος κ. Κώστας Κρεμμύδας, συνεπικουρούμενος από τον  πολιτικό μηχανικό κ. Αλ. Μαργέλη και τον  τοπογράφο  κ. Αν. Γιαννικόπουλο, ενημέρωσε λεπτομερώς τους κατοίκους και τους οικιστές της Γλύφας, που έχουν υποβάλει αίτηση για την εξαγορά των Δημοτικών Ακινήτων, σε εφαρμογή του άρθρου 17 και απάντησε στις ερωτήσεις τους.

Ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος εμφανώς ικανοποιημένος από την εξέλιξη δήλωσε: «Με νόμο αποκαταστάθηκε αδικία πολλών ετών. Ήταν μία από τις δεσμεύσεις μου μόλις ανέλαβα τα καθήκοντά μου ως  Δήμαρχος. Οι κάτοικοι και οικιστές της Γλύφας  αποκτούν πλέον κυριότητα και μπορούν να  νέμονται τα ακίνητά τους. Έτσι επέρχεται η κοινωνική ομαλότητα αφού σταματά η βιομηχανία μηνύσεων  και καταγγελιών που επί 30 και πλέον χρόνια ήταν καθημερινότητα για κάποιους.  Στο Δήμο με εντολή μου έχει συγκροτηθεί επιτροπή στην οποία απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι που είναι περισσότεροι από 400. Η διαδικασία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη  Υπάρχει περιθώριο ενός έτους  για κατάθεση εγγράφων και αιτήματος εξαγοράς  από τους κατόχους  με αποπληρωμή χαμηλού τιμήματος στον  Δήμο. Η διαδικασία έχει προθεσμία μέχρι τον Απρίλιο του 2024. Ευχαριστώ τους βουλευτές κ. Διον. Αυγερινοπούλου, κ. Ανδρέα Νικολακόπουλο, κ. Διον. Καλαματιανό και κ. Μιχ.Κατρίνη για τις πολιτικές τους ενέργειες  καθώς και το Δικηγορικό Γραφείο του κ. Κώστα Κρεμμύδα για την πολύτιμη νομική του υποστήριξη.

Παρόντες στη συνάντηση στην κατάμεστη αίθουσα του Κουρβισιάνειου Πολιτιστικού Κέντρου, εκτός των άμεσα ενδιαφερομένων ήταν Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και μέλη Κοινοτήτων κ.α.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot