FOLLOW US: facebook twitter

Οριστική διακοπή στη Γ΄ Εθνική και τα τοπικά-Άνοδος για Αίαντα και Νίκη Τραγανού (γυναίκες)

Ημερομηνία: 30-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η Ε.Ε. της Ε.Π.Ο., όπως αναμενόταν, αποφάσισε το βράδυ της Τετάρτης την οριστική διακοπή της Γ΄ Εθνικής και των τοπικών ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, μετά τις εισηγήσεις της Επιτροπής Διοργανώσεων. Μάλιστα, η Ομοσπονδία αργά το βράδυ εξέδωσε ανακοίνωση γι’ αυτό, στην οποία αναφέρει πως επικυρώνονται οι βαθμολογίες ως έχουν την ημερομηνία διακοπής. Ως εκ τούτου, ο Αίας Γαστούνης, ως πρωτοπόρος στην Α1 Κατηγορία Ηλείας, προβιβάζεται στη Γ΄ Εθνική, όπως και η γυναικεία ομάδα της Νίκης Τραγανού, που είναι πρώτη στον 4ο Όμιλο της Γ΄ Εθνικής του γυναικείου ποδοσφαίρου.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ δεν αναφέρει τι θα γίνει με τον υποβιβασμό στους 8 ομίλους της Γ΄ Εθνικής Ανδρών, με το σενάριο που ακούγεται έντονα να μιλά για υποβιβασμό 4 ή 5 ομάδων αντί για 6 στον 7ο Όμιλο. Οι τελικές αποφάσεις για την Γ΄ Εθνική θα ληφθούν κατόπιν νεότερης εισήγησης της Επιτροπής Διοργανώσεων.

Όσο για τα τοπικά, κάθε ΕΠΣ θα προχωρήσει σε τροποποίηση των προκηρύξεων, ώστε να καταρτιστούν οι κατηγορίες για τη νέα σεζόν.

Η ανακοίνωση της Ε.Π.Ο. έχει ως εξής:

«Αναστέλλεται οριστικά, λόγω των συνθηκών που προέκυψαν από την εξάπλωση του covid-19 και των μέτρων περιορισμού της επέκτασης του, η διεξαγωγή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και κυπέλλου ευθύνης διοργάνωσης των Ε.Π.Σ., καθώς και της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας της Ε.Π.Ο., περιόδου 2019-20. Για όλες τις εθνικές και τοπικές ερασιτεχνικές κατηγορίες επικυρώνονται οι βαθμολογίες ως έχουν την ημερομηνία διακοπής των πρωταθλημάτων. Οι πρωτοπόροι των Α΄ τοπικών κατηγοριών προβιβάζονται στην Γ΄ Εθνική κατηγορία της περιόδου 2020-21. Για τη διαδικασία ανόδου, σε περίπτωση ισοβαθμιών ομάδων ισχύουν οι διατάξεις του ΚΑΠ και για την περίπτωση ύπαρξης περισσοτέρων του ενός ομίλων Α’ κατηγορίας τα κριτήρια πολλαπλών ομίλων της UEFA. Μετά την επικύρωση των βαθμολογιών, οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων έχουν δικαίωμα τροποποιήσεων των προκηρύξεών τους, βάσει των διατάξεων της πρόσφατης τροπολογίας του Υφυπουργού Αθλητισμού. Οι τελικές αποφάσεις για την Γ΄ Εθνική θα ληφθούν κατόπιν νεότερης εισήγησης της Επιτροπής Διοργανώσεων».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος