FOLLOW US: facebook twitter

ΟΡΓΗ!

Ημερομηνία: 03-03-2023 | Συντάκτης:

Εκκωφαντική κραυγή Ηλείων μαθητών για την τραγωδία στα Τέμπη

  • Σε κατάληψη 14 σχολεία της Ηλείας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άδικη απώλεια αθώων ανθρώπων και «απέναντι σε ένα κράτος δίχως οργάνωση»
  • Συγκλονιστική ανακοίνωση από το 15μελες μαθητικό συμβούλιο του 3ου Λυκείου Πύργου

Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr

Μια λέξη. ΟΡΓΗ. Αποτυπωμένη στο προαύλιο του 2ου Γυμνασίου- Λυκείου Πύργου από τους ίδιους τους μαθητές με τις σχολικές τους τσάντες, που θέλησαν με αυτό τον τρόπο να δηλώσουν όλα όσα αισθάνονται για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 46 ανθρώπους στην πλειοψηφία τους νέους και φοιτητές. Μια λέξη που εμπεριέχει δεκάδες άλλα συναισθήματα, θλίψης και πόνου και μια εκκωφαντική κραυγή απέναντι σε ένα κράτος χωρίς οργάνωση, ένα κράτος ανεύθυνο να προστατέψει τους πολίτες του, να προστατέψει τα παιδιά του, το μέλλον αυτού του τόπου.

Διαμαρτυρία Γυμνάσιο Βάρδας

Οι μαθητές της Ηλείας, δεν κάθισαν χθες στα θρανία. Ήσυχα και συντονισμένα, αποφάσισαν και έβαλαν «λουκέτο» στις καγκελόπορτες των σχολείων τους, συμμετέχοντας με το δικό τους τρόπο στο εθνικό πένθος.

Έκαναν κατάληψη, και έστειλαν μήνυμα, να μην τους ενοχλήσουν… «Δεν διεκδικούμε τίποτα παρά μόνο δικαιοσύνη και σεβασμό στον ΑΝΘΡΩΠΟ παρακαλούμε μην μας ενοχλήσετε…» έγραψαν σε μια συγκλονιστική ανακοίνωση και όλοι σιώπησαν… Γιατί σιωπή πρέπει σε τούτες τις ώρες, περισυλλογή και νοιάξιμο για όλες εκείνες τις μάνες που έχασαν τόσο άδικα τα σπλάχνα τους μέσα από την αγκαλιά τους και «πέθαναν» και αυτές μαζί τους, για όλους τους πατεράδες και τα αδέλφια που θρηνούν…

Οι Ηλείοι μαθητές, τα παιδιά που μεγάλωσαν στην εποχή της ψηφιακής μετάβασης και τεχνολογίας, αυτής της σύγχρονης τεχνολογίας που αν υπήρχε στο σύστημα του σιδηροδρομικού δικτύου ως δικλείδα ασφαλείας, η μαύρη Τετάρτη που ξημέρωσε προχθές στη χώρα θα ήταν μια συνηθισμένη μέρα της εβδομάδας, προχώρησαν σε καταλήψεις των σχολείων τους, σε 14 Γυμνάσια και Λύκεια συνολικά της Ηλείας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας και βαθιάς οδύνης για όλα όσα τραγικά συνέβησαν.

Σε κατάληψη κατέβηκαν οι μαθητές όλων των Γυμνασίων και Λυκείων του Πύργου 1ο, 2ο, 3ο, 4ο Γυμνάσιο- Λύκειο Πύργου, 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Πύργου, του Γυμνασίου και Λυκείου Κρεστένων, του Γυμνασίου Αρχαίας Ολυμπίας και του Γυμνασίου Πελοπίου.

Δράση διαμαρτυρίας πραγματοποιήσαν και οι μαθητές του Γυμνασίου Βάρδας όπου με τις σχολικές τους τσάντες «έγραψαν» στο προαύλιο «Τέμπη».

«Μην μας ενοχλήσετε…»

Κατάληψη 4ο Γυμνάσιο Πύργου

Το 15μελές μαθητικό συμβούλιο του 3ου Γενικού Λυκείου Πύργου/ Pierre de coubertin με μια συγκλονιστική ανακοίνωση, εξηγεί τους λόγους και τα αιτήματα της κατάληψης:

«Την ημέρα Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023 το 3ο Γενικό Λύκειο Πύργου/ Pierre de coubertin τελεί υπό κατάληψη ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην απώλεια των αθώων συμπολιτών μας με άδικο τρόπο και από ανευθυνότητα των αρμοδίων υπηρεσιών και προσώπων. Με αυτή μας την κίνηση επίσης θέλουμε να εκφράσουμε την βαθιά οδύνη και τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων αλλά και να δώσουμε κουράγιο στους επιζώντες που βίωσαν τόσο έντονες και τραγικές καταστάσεις. Η κατάληψη γίνεται ως ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι σε ένα κράτος δίχως οργάνωση αλλά και ως ένδειξη απερίφραστου σεβασμού στις αθώες ψυχές που μας άφησαν, δεν διεκδικούμε τίποτα παρά μόνο δικαιοσύνη και σεβασμό στον ΑΝΘΡΩΠΟ παρακαλούμε μην μας ενοχλήσετε δεν έχουμε σκοπό την διατάραξη της εκπαιδευτικής κοινότητας της πόλης αλλά και ευρύτερα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Με εκτίμηση

15μελές 3ου Γενικού Λυκείου / Pierre de coubertin.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot