FOLLOW US: facebook twitter

Οργανώνονται οι μελισσοκόμοι στην Ηλεία

Ημερομηνία: 15-09-2023 | Συντάκτης:

Ενημερωτική συνάντηση στο συνεδριακό της ΠΕ Ηλείας για τα προβλήματα του κλάδου- Συγκεντρώθηκαν 60 υπογραφές για την σύσταση συλλόγου ή Ο.Π  

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Θετικό αποτύπωμα είχε η πρώτη συνάντηση Ηλείων μελισσοκόμων στο συνεδριακό κέντρο της ΠΕ στο διοικητήριο κατόπιν πρόσκλησης του αντιπεριφερειάρχη αγροτικής ανάπτυξης Θ. Βασιλόπουλου,  καθώς έγινε το πρώτο βήμα οργάνωσής τους σε έναν σύλλογο, έτσι ώστε να υπάρξει επιτέλους μια ενιαία φωνή στον μελισσοκομικό κλάδο στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας. Είναι γνωστό ότι οι μελισσοκόμοι ειδικά μετά τις μεγάλες πυρκαγιές στην Ηλεία και την Εύβοια (όπου πολλοί μετέφεραν εκεί τις κυψέλες τους,) αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα από την καταστροφή του οικοσυστήματος.  Η έλλειψη γύρεων για πρωτεϊνική υποστήριξη και νέκταρος είναι κάτι που φέρνει σε απόγνωση τους μελισσοκόμους, ενώ η. σε μακρινές περιοχές, είναι πρακτικά και οικονομικά ανέφικτη. Ως εκ τούτου η πολιτεία οφείλει να σκύψει στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και προστίθενται στα ήδη υπάρχοντα από τις αυξήσεις και το ενεργειακό πρόβλημα,  και προδιαγράφουν ζοφερό μέλλον για τη μελισσοκομία. Ήδη μετά τις φωτιές στους δήμους της Αρχαίας Ολυμπίας και των Κρεστένων, αρκετοί μελισσοκόμοι εγκατέλειψαν την προσπάθεια και όσοι επιμένουν περνούν δύσκολες καταστάσεις.


Όπως τόνισε ο κ. Βασιλόπουλος, η ενημερωτική συνάντηση «σφραγίστηκε» με την συγκέντρωση πάνω από 60 υπογραφών μελισσοκόμων έπειτα από το θετικό κλίμα που επικράτησε στο συνεδριακό κέντρο στον Πύργο, ενώ υποστηρικτική ήταν και η παρουσία εκπροσώπων από την Θεσσαλία « Στόχος ήταν να ενημερωθούν οι μελισσοκόμοι μας, ενώ  ενίσχυσε αυτή την προσπάθεια  εκπρόσωποι από την Θεσσαλία  ( ο φίλος Γιάννης Σένκο) και πλέον δρομολογούνται όλες εκείνες οι ενέργειες για οργάνωση( Σύλλογος , Ομάδα παραγωγών) το επόμενο διάστημα. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διαβλέποντας τις προοπτικές του τομέα της μελισσοκομίας, έχει θέσει ανάμεσα στις προτεραιότητές της την ενεργό στήριξή της αξιοποιώντας εθνικά, ευρωπαϊκά αλλά και συγχρηματοδοτούμενα αναπτυξιακά προγράμματα!»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot