FOLLOW US: facebook twitter

Ώρα… υπογραφής για την ανάπλαση της χερσαίας ζώνης Κατακόλου

Ημερομηνία: 12-08-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Περιβάλλον

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”102979″ img_size=”full”][vc_column_text]

Απομένει η τυπική έγκριση του υπουργείου και του ΓΕΝ προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου

Αντίστροφα μετρούν οι υπηρεσίες της ΠΕ Ηλείας για την υπογραφή της σύμβασης για την ανάπλαση της χερσαίας ζώνης στο λιμάνι του Κατακόλου, καθώς ο προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», πριν από μερικές ημέρες εστάλη και το τελευταίο έγγραφο που ζητήθηκε, το οποίο βεβαίωνε ότι δεν εκκρεμεί κάποια προδικαστική προσφυγή.

Από εκεί και πέρα, αναμένεται και η τυπική έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η οποία θα δοθεί με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού. Πληροφορίες αναφέρουν πως το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου έχει στείλει το σχετικό αίτημα, ωστόσο ακόμα δεν έχει δοθεί η απάντηση.

Από την πλευρά της ΠΕ Ηλείας εκφράζεται αισιοδοξία ότι είναι θέμα ημερών η έγκριση. Ωστόσο, οι πληρορορίες της «Πρωινής» αναφέρουν ότι ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, παρακολουθεί καθημερινά τη γραφειοκρατική πορεία του έργου, προκειμένου να παρέμβει θεσμικά εφόσον το απαιτήσουν οι καταστάσεις. Με βάση τα τωρινά δεδομένα, η σύμβαση αναμένεται να υπογραφεί τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου και εντός φθινοπώρου να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Η ταυτότητα του έργου

Πρόκειται για έργο ενταγμένο στην ΟΧΕ Κατάκολο-Πύργος-Αρχ. Ολυμπία, με συνολικό προϋπολογισμό10,5 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτούμενο από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Στη χερσαία ζώνη του λιμένα θα κατασκευαστούν νέα κτίρια, τα οποία είναι:

α) Κτίριο υποδοχής επιβατών στη θέση του πρώην τουριστικού περιπτέρου, το οποίο αναπτύσσεται σε δύο στάθμες (ισόγειο και α΄ όροφος) με συνολική επιφάνεια 1310,07 τ.μ.

β) Κτίριο Schengen με χρήση γραφείων ελέγχου επιβατών κρουαζιέρας και αποσκευών. Θα αποτελείται από το ισόγειο και τον α΄ όροφο, με συνολική επιφάνεια 774,25.τ.μ.

γ) Κτίριο εκθέσεων–πολιτισμού. Πρόκειται για τις πρώην αποθήκες σταφίδας που θα μετατραπούν σε εκθεσιακό χώρο και θα συμπληρωθούν με την προσθήκη ενός όμοιου κτιρίου. Η συνολική επιφάνεια του εκθεσιακού χώρου θα είναι 785,99 τ.μ.

δ) Ανάπλαση της χερσαίας ζώνης βάσει των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που περιγράφονται στην επικαιροποίηση του Γενικού Π.Σ. Λιμένα Κατακόλου. Περιλαμβάνει βιομηχανικά δάπεδα, ασφαλτοστρώσεις, διαμορφώσεις δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, έργα πρασίνου και ηλεκτροφωτισμό.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot