FOLLOW US: facebook twitter

Ώρα… προκηρύξεων για το Νοσοκομείο Πύργου

Ημερομηνία: 17-09-2024 | Συντάκτης:

Θα εκδοθούν αρχές Οκτωβρίου με ενσωματωμένα τα «άγονα» κίνητρα

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Το βλέμμα στραμμένο στις προκηρύξεις του υπουργείου Υγείας τον ερχόμενο μήνα έχει πλέον η διοίκηση του -άγονου πλέον- Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, καθώς οι όροι διορισμού των ενδιαφερόμενων γιατρών θα περιλαμβάνουν και τα κίνητρα που νομοθετήθηκαν πρόσφατα.

Τα κενά στις οργανικές θέσεις του Νοσοκομείου είναι τρομακτικά, αφού το οργανόγραμμα προβλέπει 97 θέσεις και καλυμμένες με μόνιμους γιατρούς είναι μόνον οι 48, ενώ αρκετές εξ αυτών καλύπτονται είτε με «μπλοκάκια» είτε με εσωτερικές μετακινήσεις από άλλες νοσηλευτικές μονάδες.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, Σπύρος Πολίτης, από τις αρχές Οκτωβρίου θα αρχίσουν να βγαίνουν προκηρύξεις από το υπουργείο Υγείας, με βάση τα αιτήματα που έχουν σταλεί κατά διαστήματα από τον ίδιο και από την 6η ΥΠΕ για την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων στα κενά των κλινικών.

«Είμαστε ικανοποιημένοι που έγινε νόμος του κράτους ένα αίτημα πολλών ετών για την Ηλεία. Από εδώ και πέρα, οι προκηρύξεις για θέσεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού θα περιλαμβάνουν όλα τα πρόσθετα κίνητρα που προβλέπονται για τις “άγονες” περιοχές, κάτι που εκτιμούμε ότι θα αναθερμάνει το ενδιαφέρον των γιατρών για να υποβάλουν αίτηση. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε ενημερώσει εγκαίρως το υπουργείο Υγείας για τις κλινικές που έχουν άμεση ανάγκη στελέχωσης, όπως η ΜΕΘ, η Παθολογική, η Καρδιολογική και η Χειρουργική και προσδοκάμε σε προκηρύξεις που θα προσελκύσουν γιατρούς», ανέφερε ο κ. Πολίτης σημειώνοντας ότι συνεχίζει να εξαντλεί κάθε προβλεπόμενη από τον νόμο δυνατότητα για την ενίσχυση των κλινικών με γιατρούς.

«Η προσπάθειά μας για στελέχωση των κλινικών του νοσοκομείου με κάθε τρόπο που προβλέπει η νομοθεσία, δεν σταματάει. Ήδη εκδόθηκε μια πρόσκληση ενδιαφέροντος. Επιδίωξή μας είναι η εξυπηρέτηση του ασθενούς και η παροχή όσο το δυνατόν καλύτερων υπηρεσιών δημόσιας περίθαλψης», επισήμανε ο κ. Πολίτης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot