FOLLOW US: facebook twitter

Ώρα… γεωτρήσεων

Ημερομηνία: 11-10-2024 | Συντάκτης:

-Η Πρωινή αποκαλύπτει τα σημεία από τα οποία ξεκινούν οι εργασίες στον Πύργο για τον αγωγό φυσικού αερίου
-«Πράσινο» από τη Διεύθυνση Τεχν. Υπηρεσιών και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει η κατασκευή αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου, που θα ενώνει την Πάτρα με τον Πύργο, καθώς εντός των ημερών αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρώτες γεωτρήσεις στην περιοχή του Πύργου.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η Πρωινή, τόσο η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Πύργου, όσο και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας εξέφρασαν τη σύμφωνη γνώμη τους για την εκτέλεση των απαραίτητων δειγματοληπτικών εργασιών κοντά στους οικισμούς Βαρβάσαινας, Ωλένης, Αγίου Γεωργίου και Λατζοΐου του δήμου Πύργου, με προσεκτική πραγματοποίηση εκσκαφών και πλήρη αποκατάσταση της κοινόχρηστης οδού με ευθύνη του κατασκευαστή.  Αναμένεται να εκτελεστούν συνολικά οκτώ γεωτρήσεις.

Σύμφωνα με το έγγραφο της εταιρείας, στο πλαίσιο σύνταξης ερευνών και μελετών του έργου είναι απαραίτητη η εκτέλεση γεωτεχνικής έρευνας και ειδικότερα η εκτέλεση δειγματοληπτικών γεωτρήσεων για την τεχνική -γεωτεχνική έρευνα και μελέτη του έργου.

Οι γεωτρήσεις θα εκτελεσθούν είτε δίπλα από υφιστάμενες δημόσιες δημοτικές οδούς είτε πάνω σε υφιστάμενους αγροτικούς δημοτικούς χαλικόδρομους χωματόδρομους όπου για την πρόσβαση είναι πιθανόν να απαιτηθεί ο καθαρισμός τους λόγω υποβάθμισης από τις καιρικές συνθήκες, είτε σε θέσεις εντός ιδιοκτησιών όπου θα ζητηθεί η σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη του ακινήτου.

 Η χάραξη του δικτύου του αγωγού στην Ηλεία ξεκινά από το 54ο χλμ στα όρια με την Αρκαδία και εξέρχεται στο 110ο χλμ βορείως του χωρίου της Αγίας Τριάδας με κατεύθυνση προς Αχαΐα.

Όπως επισημαίνει στο έγγραφό της η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, το δίκτυο δεν διέρχεται από κηρυγμένους αρχαιολογικούς χώρους αλλά θα πρέπει να δοθεί προσοχή από το 72ο ως 78ο χλμ της όδευσης βόρεια των χωριών Κλαδέου, Μάγειρα και Κοσκινά καθώς στο παρελθόν έχουν εντοπιστεί σημαντικά νεκροταφεία Μυκηναϊκών χρόνων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot