FOLLOW US: facebook twitter

“Ώρα” ενεργειακής αναβάθμισης για τα Κ.Υ. Κρεστένων και Ανδρίτσαινας

Ημερομηνία: 03-07-2024 | Συντάκτης:

Υπογράφηκε χθες η σύμβαση από τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ παρουσία του Υπουργού Υγείας

  • Θα ανακαινιστούν και τα ΤΕΠ στην Κρέστενα

Γράφει η Κική Κολοβέρου


Η σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση των Κέντρων Υγείας Κρεστένων και Ανδρίτσαινας καθώς και ακόμα δυο μονάδων (Κ.Υ. Φιλιατρών και Κρανιδίου), υπεγράφη χθες από τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, παρουσία του Υπ. Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και της αναπληρώτριας υπουργού Ειρήνης Αγαπηδάκη.

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο κ. Καρβέλης, και ο εκπρόσωπος της ανάδοχης εταιρείας «ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Τ.Ε.Β.Ε.», παρουσία στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ που απαρτίζουν τις αρμόδιες ομάδες έργων με την αξία της σύμβασης να ανέρχεται σε 5,57 εκατ. ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Τους διαγωνισμούς για τα έργα ωρίμασε και διενήργησε η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ, με αναθέτουσα αρχή την 6η Υγειονομική Περιφέρεια του Υπουργείου Υγείας.

Το Έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης –NextGenerationEU και υπάγεται στους ειδικούς όρους εκτέλεσης των Δράσεων και Έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Αντικείμενο του έργου είναι η αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών και εγκαταστάσεων των Κέντρων Υγείας, η οποία θα συνεισφέρει στην ποιοτική βελτίωση των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε δώδεκα μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Ανακαινίζεται και το Τμήμα Επειγόντων

Η αναπληρώτρια Διοικήτρια της ΝΜ Κρεστένων Αριστέα Παπαδοπούλου σχολιάζοντας στην “Πρωινή” την θετική αυτή εξέλιξη, δήλωσε: “Από την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Διοικήτρια Ν.Μ Κρεστένων, στις άμεσες προτεραιότητες που είχαμε θέσει με την 6η Υ.Π.Ε ήταν η ενεργειακή αναβάθμιση και η ανακαίνιση των Τ.Ε.Π του Κ.Υ Κρεστένων λόγω της παλαιότητας της κτιριακής μας υποδομής. Σήμερα η ανάγκη αυτή, γίνεται πραγματικότητα με την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και της 6ης ΥΠΕ. Επισημαίνω ότι στο έργο αυτό προβλέπεται η ανακαίνιση στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών της μονάδας μας, το οποίο βοηθάει στην αποσυμπίεση των ΤΕΠ της Ν.Μ. Πύργου. Ευχαριστώ πολύ όλους όσοι συνέβαλαν στην προσπάθεια αυτή”.

Πως επιτυγχάνεται η ενεργειακή αναβάθμιση

Η ενεργειακή αναβάθμιση επιτυγχάνεται με τη θερμομόνωση του κελύφους, μέσω της κατασκευής εξωτερικής μόνωσης, της αντικατάστασης των κουφωμάτων και της ανακατασκευής και θερμομόνωσης των στεγών και των δωμάτων. Επιπλέον προβλέπεται η κατά περίπτωση μερική ή συνολική αντικατάσταση του Ηλεκτρομηχανολογικού Εξοπλισμού και η ανακατασκευή των Ηλεκτρομηχανολογικών Δικτύων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot