FOLLOW US: facebook twitter

Ώρα αποκατάστασης για το Μνημείο Ηρώων Πύργου

Ημερομηνία: 02-09-2024 | Συντάκτης:

Ξεκινά άμεσα η εργολαβία ύψους 74.000 ευρώ

Εντός των ημερών αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση και να ξεκινήσει η αποκατάσταση και η άρση της επικινδυνότητας στο μνημείο Ηρώων στην κεντρική πλατεία του Πύργου, απέναντι από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου.

Σύμφωνα με απόφαση που υπογράφει ο δήμαρχος Στάθης Καννής, προσκλήθηκαν τρεις εταιρείες για την κατάθεση προσφοράς και επιλέχθηκε ο ανάδοχος «Διάσταση ΑΤΕ» με έκπτωση 2% επί του ποσού του προϋπολογισμού της μελέτης.

Το συνολικό κόστος της εργολαβίας θα φτάσει τις 74.000 ευρώ και η εκτέλεση του έργου θα γίνει εντός του χρονικού διαστήματος τριών μηνών από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης με τον ανάδοχο. Η πληρωμή του έργου θα γίνεται τμηματικά μετά την ολοκλήρωση μέρους του ανωτέρω περιγραφόμενου έργου και μετά τη συγκέντρωση και τον έλεγχο των απαιτούμενων δικαιολογητικών σύμφωνα με τις ισχύουσες για το Δήμο διατάξεις. Στη σύμβαση που θα συναφθεί θα αναφερθούν ειδικότεροι όροι για την ορθή, απρόσκοπτη και σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές, παροχή των προς ανάθεση υπηρεσιών.

Το αντικείμενο του έργου αφορά την αποκατάσταση και την άρση επικινδυνότητας μνημείου εντός της κεντρικής πλατείας Πύργου και ειδικά την αποκατάσταση, την ασφάλεια και την προσβασιμότητα της χωρικής ενότητας εντός της κεντρικής πλατείας Πύργου, η οποία οδηγεί στο μνημείο «Ηρώων». Η γεωμετρία της πρότασης χωροθετείται αξονικά του μνημείου.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν οι παρεμβάσεις και να μπορέσει να χρησιμοποιήσει το μνημείο στην εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Δεύτερος στόχος είναι η επαναδημοπράτηση της ανάπλασης του λόφου του Επαρχείου μόλις ανοίξει η πρόσκληση του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027, καθώς το έργο είχε «παγώσει» λόγω δικαστικών εμπλοκών τα τελευταία δύο χρόνια.

«Επιδίωξή μας είναι σε πρώτη φάση να αποδώσουμε το μνημείο στους πολίτες προς χρήση και στη συνέχεια να βάλουμε το έργο σε ρεαλιστική τροχιά υλοποίησης, καθώς καταφέραμε να το διασώσουμε και να το εντάξουμε ως έργο γέφυρα στη νέα προγραμματική περίοδο», ανέφερε ο κ. Καννής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot