FOLLOW US: facebook twitter

Ώρα αποφάσεων για τη δομή μεταναστών στο «Αιγαίο»

Ημερομηνία: 08-01-2020 | Συντάκτης:
-Συσκέψεις με βουλευτές και αυτοδιοικητικούς στο ΥΠΕΣ

Εβδομάδα κρίσιμων αποφάσεων η τρέχουσα για την κυβέρνηση, καθώς έχει προγραμματιστεί σειρά συσκέψεων στο υπουργείο Εσωτερικών σχετικά την κατασκευή δομών φιλοξενίας μεταναστών στην Ηλεία και σε άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, όπως έγραψε προχθές αποκλειστικά η «Πρωινή», με στόχο τη μετεγκατάσταση μεταναστών.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να πραγματοποιήσει δύο συσκέψεις σήμερα και αύριο στο υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να ενημερώσει τους βουλευτές του νομού, αλλά και τους περιφερειάρχες και τους δημάρχους των δήμων που έχουν επιλεγεί για να φιλοξενήσουν μετανάστες σε νέες ειδικά διαμορφωμένες δομές.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ολοκληρώθηκε η προθεσμία υποβολής προσφορών για την κατασκευή μονάδας φιλοξενίας μεταναστών στον δήμο Πύργου, στο παλιό εργοστάσιο «Αιγαίον» στο Επιτάλιο, διαγωνισμός προϋπολογισμού 2,3 εκατ. ευρώ που προκήρυξε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης. Το αρχικό σενάριο προέβλεπε την εγκατάσταση 1500 μεταναστών στην περιοχή, κάτι που είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του δημάρχου Πύργου, Τάκη Αντωνακόπουλου, και του τοπικού συμβουλίου Επιταλίου, λόγω των ακατάλληλων συνθηκών διαβίωσης και υγιεινής στο συγκεκριμένο σημείο.

Οι πληροφορίες της κυβέρνησης αναφέρουν ότι ο αρμόδιος υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος προγραμματίζει συναντήσεις με βουλευτές και αυτοδιοικητικούς όλης της χώρας, καθώς η κυβέρνηση θα εφαρμόσει άμεσα τον σχεδιασμό αποσυμφόρησης των νησιών του Αιγαίου από μετανάστες και τον επιμερισμό τους στους δήμους της ηπειρωτικής Ελλάδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος