FOLLOW US: facebook twitter

Ν. Κοροβέσης: «Όνειρο που γίνεται πραγματικότητα για τους Ηλείους πολίτες»

Ημερομηνία: 17-01-2024 | Συντάκτης:

Tην ικανοποίησή του για την πορεία εργασιών στην «Πατρών-Πύργου» εξέφρασε προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας

  • N. Κοροβέσης σε Χρ. Σταϊκούρα: «Ανάγκη ολοκλήρωσης και για το Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα»

Tον υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Μεταφορών Νίκο Ταχιάο υποδέχτηκε το πρωί της Τετάρτης 17-01-2024 στο εργοτάξιο της Πατρών – Πύργου στην Αμαλιάδα, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Νίκος Κοροβέσης, στο πλαίσιο επίσκεψης – αυτοψίας κλιμακίου του υπουργείου στον υπό κατασκευή νέο αυτοκινητόδρομο.

Ο κ. Κοροβέσης άκουσε με ικανοποίηση τον κ. Σταϊκούρα να τονίζει πως το έργο «τρέχει» με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς. Ιδιαίτερα, για το τμήμα Γαστούνη  – Πύργος που είναι και το πιο προχωρημένο, αναφέρθηκε πως η ολοκλήρωση του έχει αγγίξει πλέον το 50% ενώ με αυξημένους ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες και στα άλλα δυο τμήματα του οδικού άξονα προκειμένου να προσεγγίσουν το παραπάνω ποσοστό.

Ο υπουργός Υποδομών, παράλληλα, υπερτόνισε την αξία της απασχόλησης εργατικών χεριών από την περιοχή στα τρία εργοτάξια αφού όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, αυτή τη στιγμή εργάζονται περίπου 800 άτομα.

Απευθυνόμενος στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας και τον δήμαρχο Ήλιδας, Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, ο Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε πως παρά το γεγονός πως φαίνεται πιθανό, ο δρόμος να είναι έτοιμος το καλοκαίρι του 2025, η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, θα παραμείνει σταθερή σε ό,τι έχει προβλεφθεί, στην παράδοση δηλαδή του αυτοκινητόδρομου εντός του 2025, θέλοντας να είναι πιο ελαστικός σχετικά με τα χρονοδιαγράμματα.

Ο κ. Σταϊκούρας ακόμα, εκτίμησε ότι το ποσοστό συνολικής ολοκλήρωσης του έργου θα διαμορφωθεί στο 50% μέχρι τον Ιούνιο και θα υπερβεί το 75% στο τέλος του έτους.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Κοροβέσης, χαρακτήρισε την κατασκευή της Πατρών – Πύργου ένα «όνειρο που γίνεται πραγματικότητα» για την τοπική κοινωνία και αφού ευχαρίστησε τόσο τον κ. Σταϊκούρα, όσο και συνολικά την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τόνισε την ανάγκη ολοκλήρωσης και του οδικού άξονα «Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα».

Ο υπουργός Υποδομών δεσμεύτηκε ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει νέα επίσκεψη, στο συγκεκριμένο οδικό δίκτυο αυτή τη φορά, προκειμένου να αξιολογηθεί ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να υλοποιηθεί το έργο. «Είναι μια από τις προτεραιότητες αλλά για να είμαστε απολύτως ειλικρινείς, πρέπει να βρεθεί και η αναγκαία χρηματοδότηση», πρόσθεσε ο Χρήστος Σταϊκούρας στην συζήτηση που είχε με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας.

«Η πρόοδος είναι σημαντική»

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε πως: «Είχαμε την ευκαιρία να αξιολογήσουμε την πορεία υλοποίησης ενός εμβληματικού έργου όπως είναι το Πάτρα – Πύργος και η πρόοδος είναι σημαντική. Η συνολική πρόοδος υπερβαίνει το 30%. Ειδικότερα, στο συγκεκριμένο τμήμα, από την Γαστούνη μέχρι τον Πύργο που είναι και το πιο προχωρημένο, η ολοκλήρωση αγγίζει το 50%. Έχουμε θέσει ρεαλιστικούς στόχους και ρεαλιστικοί στόχοι είναι το ποσοστό συνολικής ολοκλήρωσης του έργου να διαμορφωθεί στο 50% μέχρι τον Ιούνιο, να υπερβεί το 75% στο τέλος του έτους και η πλήρης παράδοση του έργου να γίνει το 2025. Αυτό είναι απολύτως εφικτό. Για το συγκεκριμένο τμήμα, η εκτίμηση των ίδιων των εταιρειών είναι ότι η ολοκλήρωση μπορεί να γίνει και πριν τον Μάρτιο του 2025, προς το τέλος του 2024».

«Χαρούμενη ημέρα για την Ηλεία»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης σημείωσε πως «είναι μια χαρούμενη ημέρα για την Ηλεία. Υποδεχτήκαμε τον υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Νίκο Ταχιάο. Η πρόοδος στο συγκεκριμένο τμήμα έχει ξεπεράσει το 50%. Πλέον και οι πιο απαισιόδοξοι αντιλαμβάνονται ότι έχουν πέσει έξω στις πιο δυσοίωνες προβλέψεις. Είμαστε χαρούμενοι και ευχαριστούμε την κυβέρνηση που κάνει πραγματικότητα ένα όνειρο της Ηλείας. Συζητήσαμε με τον υπουργό και για τον δρόμο Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα. Υλοποιείται η προμέλετη για να δούμε πως μπορεί να γίνει αυτό το έργο και είμαστε αισιόδοξοι πως με την συναίνεση της κυβέρνησης και αυτό το τμήμα της Νότιας Ηλείας, θα γίνει πραγματικότητα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος