FOLLOW US: facebook twitter

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας: Οργή και αγανάκτηση για το Κ.Υ. Ζαχάρως

Ημερομηνία: 08-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”60076″ img_size=”full”][vc_column_text]Οργή και αγανάκτηση – όπως επισημαίνει η ΟΑΣΗ σε δελτίο τύπου- πρέπει να υπάρχει στους χιλιάδες κατοίκους της Ηλείας εξαιτίας της προσπάθειας που γίνεται για περαιτέρω υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας υγείας στο νομό.

«Τελευταίο κρούσμα το κέντρο υγείας Ζαχάρως με τη επιχειρούμενη μετακίνηση της γιατρού σε άλλη μονάδα, με απώτερο στόχο το κλείσιμο του ή τη λειτουργία του όπως παλιά σαν αγροτικό ιατρείο. Εδώ και χρόνια λειτουργεί μόνο το πρωί έως το μεσημέρι καθημερινά, με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του μικρού αριθμού ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Ενώ από την Παρασκευή το μεσημέρι έως την Δευτέρα παραμένει κλειστό με εξαίρεση λίγες μέρες εφημεριών αν υπάρχουν γιατροί, σε ένα δήμο με μεγάλο αριθμό αγροτοκτηνοτρόφων ιδίως σε ορεινά χωριά και με ότι κινδύνους συνεπάγεται αυτό λόγω της φύσης της εργασίας τους.

Αυτό είναι αποτέλεσμα της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής που εκπορεύεται από την Ε.Ε. όλες τις κυβερνήσεις και την σημερινή που επιδιώκουν βήμα βήμα τη συστηματική υποχρηματοδότηση και υποβάθμιση των δημόσιων υποδομών υγείας σε όλο το νομό. Αυτή η τραγικότητα της κατάστασης επιδεινώνεται από τις προεκλογικές κοκορομαχίες στο νομό αλλά και στη Ζαχάρω που δεν αναδεικνύουν τους πραγματικούς ενόχους και αιτίες αλλά επικεντρώνουν το πρόβλημα στο θέμα του ποιός είναι ο καλύτερος διαχείρηστής. Ο λαός δεν πρέπει να περιμένει από σωτήρες την λύση των προβλημάτων πρέπει να παλέψει μέσα από τις ταξικές οργανώσεις για άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σε όλες τις αναγκαίες ειδικότητες(ιατρικό, νοσηλευτικό, οδηγών ασθενοφόρου, παραιατρικό και βοηθητικό προσωπικό) για να λειτουργεί η Τοπική Μονάδα Υγείας της Ζαχάρως σαν πραγματικό κέντρο υγείας σε 24ώρη βάση όλη την εβδομάδα ώστε να αποσυμφωρίζεται η δευτεροβάθμια μονάδα δηλαδή το νοσοκομείο Πύργου.»

Για την ΟΑΣΗ

ο πρόεδρος

Γιαννόπουλος Χρήστος[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot