FOLLOW US: facebook twitter

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας: Οι αντιλαϊκές πολιτικές «τσακίζουν» το καλαμπόκι

Ημερομηνία: 06-09-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”3845″ img_size=”full”][vc_column_text]Ανακοίνωση για τις εξευτελιστικές τιμές πώλησης των αγροτικών προϊόντων και ιδιαίτερα του καλαμποκιού, εξέδωσε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας που αναφέρει τα εξής:

«Η συντριπτική πλειοψηφία των προϊόντων πουλήθηκαν και συνεχίζουν να πουλιούνται σε εξευτελιστικές τιμές. Την ίδια στιγμή βεβαίως φτάνουν στη λαϊκή κατανάλωση πολλαπλές φορές ακριβότερα και έτσι μια χούφτα βιομηχάνων, εμπόρων, μεταποιητών κερδοσκοπεί με τις ευλογίες της κυβέρνησης σε βάρος παραγωγών και καταναλωτών. Τελευταίο προϊόν που τσακίζεται κυριολεκτικά το καλαμπόκι. Ένα προϊόν που διαχρονικά ανέστησε οικογένειες που στήριξε την κτηνοτροφία του νομού και όχι μόνο. Κάποιοι χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την χαμηλή τιμή όταν και αυτοί μαζί με τους εισαγωγείς εκμεταλλεύονται στο έπακρο τους νόμους της Ε.Ε. που επιτρέπουν την ελεύθερη διακίνηση εμπορευμάτων (συνθήκη Μάστριχτ το 1992) και προχωρούν σε αθρόες εισαγωγές Μήπως σε ελληνοποιήσεις και σε αυτό το προϊόν; Είναι αναγκαιότητα η κατοχύρωση κατώτερων εγγυημένων τιμών που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα εισόδημα επιβίωσης στους παραγωγούς. Το κόστος παραγωγής παραμένει δυσβάσταχτο και συνεχώς αυξάνει και είνα 2,5 φορές ακριβότερο σε σχέση με τους αγρότες των χωρών της Ε.Ε.

Αγρότες καμιά πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση έχουμε την εμπειρία, η απάθεια, η μοιρολατρία, η απογοήτευση, η ηττοπάθεια, η μιζέρια δεν μας ταιριάζουν. Προτεραιότητά μας είναι η ανασυγκρότηση και το δυνάμωμα του οργανωμένου αγροτικού κινήματος ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές της νέας ΚΑΠ της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων.

Να είμαστε έτοιμοι για νέους αγώνες ότι έχουμε κατακτήσει μόνο με ξεσηκωμό το αποσπούμε. Έρχεται και πάλι η ώρα.»[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot