FOLLOW US: facebook twitter

Ομόφωνα η μετατροπή των Αποθηκών ΑΣΟ σε Πολυχώρο Πολιτισμού και Εκπαίδευσης από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Ημερομηνία: 24-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”53385″ img_size=”full”][vc_column_text]Ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε την υποβολή πρότασης για χρηματοδότηση του έργουεπανάχρησηςτων πρώην Αποθηκών του ΑΣΟ Πύργουκαι τημετατροπή τουςσε πολυχώρο Πολιτισμού και Εκπαίδευσης με τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Κέντρου Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας.Στο εγκαταστάσεις πρώην ΑΣΟ προβλέπονται παρεμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 12 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων τα 2 εκατομμύρια θα διατεθούν για εξοπλισμό.

«Οι πόροι είναι διασφαλισμένοι.  Δεν πηγαίνουμε στα τυφλά, ή να παράγουμε εκκρεμότητες. Ο Πύργος θα αποκτήσει για πρώτη φορά τη δυναμική για να το πάει στο αύριο» ανέφερε στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης.

Οι προσπάθειες επανάχρησης του ξεκίνησαν με την διερεύνηση των δυνατοτήτων αξιοποίησης. Από το Φεβρουάριο του 2018 προστέθηκε η σύνδεση του χώρου με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και έκτοτε η υλοποίηση του σχεδιασμού μπήκε στην τελική της φάση με τη δρομολόγηση των απαιτούμενων διαδικασιών.

Σε ό,τι αφορά τις εργασίες που θα εκτελεστούν μεταξύ άλλων αφορούν την αποκατάσταση κελύφους (δομική, μορφολογική και τυπολογική), του περιβάλλοντος χώρου, θα προχωρήσει η αποκατάσταση και ενίσχυση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και δικτύων, ενώ θα γίνει προμήθεια εξειδικευμένου εξοπλισμού για το Κέντρο Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας. Το Κέντροπεριλαμβάνει μία αίθουσα προβολής και πολλαπλών χρήσεων 600-800 ατόμων, δύο αίθουσες προβολής και πολλαπλών χρήσεων 100-120 ατόμων, μία αίθουσα εκθέσεων και άλλων χρήσεων, ένα studio κινηματογραφικών λήψεων highdefinition, studioanimation και ηχοληψίας, σουίτες μοντάζ highdefinition, αίθουσες εργαστηρίων και συναντήσεων εργασίας, όπως επίσης χώρους διοίκησης, βιβλιοθήκης, ταινιοθήκης, εργαστήριο κατασκευής σκηνικών, κλπ.

Η αξιοποίηση των κτιρίων του βιομηχανικού συγκροτήματος εκτιμάται ότι θα συνεισφέρει πολλαπλά στην εκπαιδευτική, οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα της πόλης, δεδομένου ότι ο Πύργος παρουσιάζει έλλειψη χώρων και κτιρίων που πληρούν τις προδιαγραφές για την δημιουργία υποδομής που να εξυπηρετεί τις πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot