FOLLOW US: facebook twitter

Ομιλία Αυγερινοπούλου στην Ολομέλεια της Βουλής: Προανήγγειλε την ίδρυση κέντρου διεθνούς πανεπιστημιακής συνεργασίας στην Αρχαία Ολυμπία

Ημερομηνία: 12-02-2021 | Συντάκτης:

Παρέμβαση πραγματοποίησε η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, στην Συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για την κύρωση του νομοσχέδιου του Υπουργείου Παιδείας με τίτλο: «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις». Η Δρ. Αυγερινοπούλου έλαβε το λόγο και επισήμανε ότι με το παρόν νομοσχέδιο εισάγεται εκ νέου στο εκπαιδευτικό μας σύστημα η ελάχιστη βάση εισαγωγής ως μια μορφή aprioriαξιολόγησης και αυτό-αξιολόγησης των μελλοντικών φοιτητών, ενώ εξήρε τη δυνατότητα κατάρτισης του μηχανογραφικού δελτίου σε δύο φάσεις για την ορθότερη επιλογή της σχολής.

Προανήγγειλε δε την ίδρυση κέντρου διεθνούς πανεπιστημιακής συνεργασίας στην Αρχαία Ολυμπία,

Ειδικότερα σε ότι αφορά το θέμα αυτό τόνισε: «Καθώς αναφερόμαστε σε θεσμούς υποστηρικτικούς προς την τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα ήθελα με τη σημερινή ευκαιρία να προαναγγείλω από το Βήμα της Βουλής κάτι για μένα ιδιαίτερα σημαντικό και ευχάριστο: Την ίδρυση στην αρχαία Ολυμπία, την κοιτίδα του ολυμπιακού πνεύματος, και την Ηλεία, την πατρίδα σπουδαίων διανοητών από την αρχαιότητα ως σήμερα, ενός κέντρου διεθνούς πανεπιστημιακής συνεργασίας, το οποίο θα υποστηρίζει όσα ελληνικά πανεπιστήμια και τα τμήματά τους, καθώς και ερευνητικά ιδρύματα επιθυμούν συνεργασίες με σημαντικά επίσης πανεπιστήμια της αλλοδαπής. Τα διακρατικά και διαπανεπιστημιακά αυτά προγράμματα θα φιλοξενηθούν στην παγκόσμια πόλη της αρχαίας Ολυμπίας.

Με τέτοιες πρωτοβουλίες, όπως και με το παρόν νομοσχέδιο, μπορεί να εμπεδωθεί περαιτέρω η βιώσιμη εκπαίδευση και να προωθηθεί η ελληνική αριστεία.»

Σε ότι αφορά το Νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση τονισε ότι συμβάλλει καθοριστικά στην αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος.

«Είναι σωστό- τονισε-  να υπάρχει μια ελάχιστη βάση εισαγωγής στο πανεπιστήμιο, όχι ως μια μορφή τιμωρίας ή αποκλεισμού σε όσους δεν μπόρεσαν να αποδώσουν καλά στις πανελλήνιες εξετάσεις, κάτι το οποίο μπορεί να είναι και ένα τυχαίο γεγονός ενίοτε, αλλά ως μια μορφή apriori  αξιολόγησης των μελλοντικών φοιτητών και παράλληλα -και ακόμα πιο σπουδαίο- μιας αυτό – αξιολόγησης του ίδιου του υποψηφίου, έτσι ώστε να μην οδηγείται σε σχολές που δεν του ταιριάζουν και στις οποίες ενδεχομένως δεν μπορεί να αποδώσει.

Επίσης, με τη δυνατότητα κατάρτισης του μηχανογραφικού δελτίου σε δύο φάσεις βοηθούμε στην ορθότερη επιλογή της σχολής»

Τέλος σε ότι αφορά την φύλαξη των πανεπιστημιακών κτιρίων ανέφερε ότι «είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία σε κάποια τουλάχιστον από τα πανεπιστήμιά μας, καθώς υπάρχουν εκείνοι που δεν σέβονται ούτε τον φοιτητή που θέλει να σπουδάσει ούτε τον καθηγητή που θέλει να διδάξει ούτε τον διοικητικό υπάλληλο που θέλει να πάει στη δουλειά του το πρωί στο πανεπιστήμιο και να φύγει σώος και αβλαβής το βράδυ…»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος