FOLLOW US: facebook twitter

Ομάδα Νέας Γενιάς (30 Plus) Σύριζα Ηλείας: «Ο Ηρακλής και η Λερναία Ύδρα» ή αλλιώς «επετειακό»

Ημερομηνία: 30-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Και βέβαια όλες και όλοι διατεινόμαστε ότι γνωρίζουμε τον μύθο. Και πώς όχι; Είναι ελληνικός, ελληνικότατος, και διδάσκεται ανελλιπώς από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους στα σχολεία μας. Πόσες και πόσοι, ωστόσο, από εμάς είμαστε σε θέση να τον νοηματοδοτήσουμε,  να ερμηνεύσουμε τα υπόρρητα (για τους προγόνους μας καθόλου υπόρρητα, εμφανέστατα και λαλίστατα, θα λέγαμε) νοήματά του και να ωφεληθούμε ηθικά και κοινωνικά από αυτά;

Δυστυχώς πολύ λίγες/οι! Η εξήγηση για το οξύμωρο αυτό απλούστατη: το τέρας που με κόπους και θυσίες συντηρούμε, φροντίζουμε, υπηρετούμε δεν το σκοτώνουμε! Και μη νομίζετε ότι είναι εύκολο να συντηρείς, να φροντίζεις και να υπηρετείς το τέρας. Ως γνωστόν, έχει πολλά κεφάλια, το καθένα πιο φθονερό και δολοφονικό απ’ το διπλανό του. Κι έχουν όλα τα κεφάλια ονόματα. Αλλά εμάς, εν προκειμένω, μας ενδιαφέρουν μόνο τρία: φασισμός, ναζισμός, ρατσισμός.

Αλλά και τα ονόματα αυτών που υπηρετούν το τέρας μας είναι εξίσου γνωστά:

Είναι τα ναζιστικά μορφώματα όπως η Χρυσή Αυγή), που προλείανε το έδαφος και παρέδωσε τη σκυτάλη σε άλλα, όπως η Propatria. Εμείς μάθαμε την ύπαρξή της από τα συνθήματα στον περίβολο σχολικού συγκροτήματος του κάμπου κι απ’ τα φέιγ βολάν που σκορπίστηκαν (όλως τυχαίως) κατά τη διάρκεια της μαθητικής κατάληψης στο ίδιο σχολείο! «Κλείστε τα σύνορα», «Είναι εισβολείς όχι πρόσφυγες», «Υπερασπίσου την Ελλάδα», «Μακεδονία γη ελληνική, Propatria»!

Είναι κάποια αφεντικά στη Νέα Μανωλάδα, οι πρακτικές των οποίων ακολουθήθηκαν και σε άλλον δήμο του κάμπου (στον ίδιο δήμο, στα όρια του οποίου βρίσκεται και το σχολείο που προαναφέραμε – τυχαίο;), όπου μετανάστης, εργάτης γης, ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον εργοδότη του γιατί είχε το θράσος να ζητήσει τα δεδουλευμένα του!

Αιδώς Αργείοι!

Ο Ηρακλής μας γλίτωσε μια φορά, (το χρέος του το’ κανε και με το παραπάνω!) και μάς έδειξε τον τρόπο: με φωτιά και με τσεκούρι!

Δε χαριζόμαστε στο τέρας! Το πολεμάμε μέχρι να κόψουμε όλα του τα κεφάλια και να βεβαιωθούμε ότι δε θα ξαναφυρτώσουν! Καταγγέλλουμε όλα τα περιστατικά που υποθάλπουν τον φασισμό και τον ρατσισμό, την ξενοφοβία και τη μισαλλοδοξία, και τα οποία, δυστυχώς, πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα! Αντιστεκόμαστε στις πρακτικές της κυβέρνησης που τα ανέχεται και τα πυροδοτεί! Δε φοβόμαστε να μιλήσουμε, δεν κρυβόμαστε πίσω απ’ το δάχτυλό μας! Υπερασπιζόμαστε την ελευθερία και τη δημοκρατία και υπηρετούμε τον Άνθρωπο που κατακρήμνισε το τέρας! Γιατί ο Άνθρωπος είναι η απάντηση!

ΟΜΑΔΑ  ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ (30PLUS)ΣΥΡΙΖΑ ΗΛΕΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος