FOLLOW US: facebook twitter

Ολυμπιακός Ζαχάρως-Πανηλειακός 1-1: Μοιρασιά στη Ζαχάρω

Ημερομηνία: 29-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Φάση από το ντέρμπι με πρωταγωνιστές τους Πρέντι, Παναγόπουλο.

Δύο δοκάρια ο Ολυμπιακός, χαμένο πέναλτι ο Πανηλειακός-Με παράπονα και οι δύο ομάδες για τη διαιτησία

 

Του Κώστα Πλιάγκου

 

Ολυμπιακός Ζαχάρως και Πανηλειακός μοιράστηκαν τα γκολ και τους βαθμούς (1-1) στο ηλειακό ντέρμπι, παρουσία 800 περίπου φιλάθλων (παραβρέθηκαν 200 φίλοι του Πανηλειακού), το απόγευμα της Κυριακής στο Στάδιο Ζαχάρως. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, αλλά ο Ολυμπιακός δύο δοκάρια και ίσως να δικαιούταν κάτι παραπάνω με βάση τη σπουδαιότητα των φάσεων που δημιούργησε κάθε ομάδα. Ο βαθμός της ισοπαλίας, άφησε ανικανοποίητο τον Ολυμπιακό που έφτασε τους 5 βαθμούς και παρέμεινε κάτω από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ ο Πανηλειακός στους 9 (υποχώρησε στην 7η θέση).

1-0 το ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στο α΄ ημίχρονο, πιο ζωηρός επιθετικά και απείλησε κάποιες φορές ενώ σκόραρε κιόλας, σε αντίθεση με τον Πανηλειακό που ήταν νωθρός και δεν πήρε ρίσκα.

Μόλις στο 7΄ το πλασέ του Κακολύρη από το ύψος της μεγάλης περιοχής σταμάτησε στο δεξί κάθετο του Καρακίτσου και στο 10΄ το σουτ του Παναγόπουλου από καλή θέση μέσα στην περιοχή πέρασε ψηλά άουτ. Στο 32΄ έγινε το 1-0  με δυνατό σουτ του Παναγόπουλου από το ύψος της μεγάλης περιοχής, που κόντραρε στον Μπαβέλη και κατέληξε στη δεξιά γωνία του Καρακίτσου. Τρία λεπτά μετά, από εκτέλεση κόρνερ το εναέριο βολέ του Κανάνι πέρασε άουτ.

Στο 41΄ ο Ολυμπιακός ζήτησε δικαιολογημένα δεύτερη κίτρινη στον Πρέντι για δυνατό μαρκάρισμα στον Καλαντζή, με τον διαιτητή της αναμέτρησης (Τσοπλάκος από την Αιτωλοακαρνανία) να θεωρεί πως δεν ήταν μαρκάρισμα για κάρτα!

Στο 44΄ στη μοναδική καλή φάση του Πανηλειακού στο α΄ ημίχρονο, ο Λούσκος βγήκε απέναντι από τον Καπετανάκη, πρόλαβε τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού και κέρδισε πέναλτι. Το εκτέλεσε ο ίδιος αλλά ο έμπειρος Πυργιώτης πορτιέρο απέκρουσε στη δεξιά του γωνία και κράτησε το 1-0, που ήταν σκορ ημιχρόνου.

Ισοφάριση με Π. Τσίγκρηλα

Στη επανάληψη ο Πανηλειακός δεν είχε παρά να πιέσει την αντίπαλη εστία ψάχνοντας την ισοφάριση και αυτό έκανε, ενώ ο Ολυμπιακός, που έχασε τον Τσίτσο στο κέντρο της άμυνας λόγω τραυματισμού (γύρισε στόπερ ο Καλαντζής), έψαξε το 2-0 στην κόντρα επίθεση. Στο 53΄από κόρνερ του Πρέντι η κεφαλιά του Σταματελάτου πέρασε άουτ και στο επόμενο λεπτό  το σουτ του Καπλάνη από το ύψος μεγάλης περιοχής έφυγε λίγο άουτ. Στο 57΄ ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0, όταν ο Κανάνι από κάθετη του Παναγόπουλου, βγήκε τετ-α-τετ με τον Καρακίτσο και σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι!

Στο 68΄ από κόρνερ του Πρέντι, την κεφαλιά του Λίλα μπλόκαρε ο Καπετανάκης και στο 71΄ έγινε το 1-1. Ο Πρέντι έβγαλε κάθετα στον Π. Τσίγκρηλα που είδε τον Καπετανάκη να κάνει έξοδο και τον νίκησε με ψηλοκρεμαστό πλασέ.

Από κει και πέρα, δεν υπήρχαν μεγάλες φάσεις, αν εξαιρέσουμε αυτή στο 95΄ με τον Μπάλλα να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Καπετανάκη, να τσιμπάει τη μπάλα πλάγια, στη συνέχεια ντρίμπλαρε τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού, που έκανε την προβολή και ο νεαρός παίκτης του Πανηλειακού βρέθηκε στο έδαφος. Ο διαιτητής έδειξε άουτ και ο Πανηλειακός ζήτησε έντονα πέναλτι, σε μια πολύ δύσκολη φάση που μόνο ο Καπετανάκης και ο Μπάλλας γνωρίζουν αν υπήρξε επαφή ή όχι!

Καλύτεροι από τον Ολυμπιακό οι Παναγόπουλος, Καλαντζής, Κανάνι, Καπετανάκης και από τον Πανηλειακό οι Π. Τσίγκρηλας, Λίλα, Δ. Τσίγκρηλας και Πρέντι.

Ολυμπιακός Ζαχάρως: Καπετανάκης, Γκούσκος, Χριστόπουλος, Κατελούζος, Τσίτσος (49΄ λ.τρ. Ρούμπος), Καλαντζής (87΄ λ.τρ. Πλαστουργός) Κανάνι (90+’ Δούφας), Καπλάνης, Κακολύρης, Παναγόπουλος, Σκοζάι

Πανηλειακός: Καρακίτσος, Παπαπέτρου, Κωστόπουλος, Μπαβέλης, Δ.Τσίγκρηλας, Λίλα, Κύτταρης (46΄ Λιαρόπουλος), Πρέντι, Σταματελάτος (58΄ Τσαμπουρής), Λούσκος (72΄ Αρβανίτης), Π. Τσίγκρηλας (78΄ Μπάλλας).

 

Περίπου 800 φίλαθλοι βρέθηκαν στο Στάδιο Ζαχάρως.

 

Δυναμική ήταν η παρουσία των φιλάθλων του Πανηλειακού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot