FOLLOW US: facebook twitter

Η Ολυμπιακή Φλόγα στην Αρχαία Ήλιδα

Ημερομηνία: 25-04-2016 | Συντάκτης:

ilida_floga3Εξαιρετική η παρουσία της Μικτή Χορωδίας Παπαχριστοπούλειου και την Θεατρικής της Ομάδας

Για περίπου 20 λεπτά παρέμεινε στην αρχαία Ήλιδα η Ολυμπιακή φλόγα, το μεσημέρι της Πέμπτης, όπου έφτασε με καθυστέρηση, σε μια τελετή που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υφ. Αθλητισμού Στ. Κοντονή.

ilida_floga2Εκεί, μετά την αφή του βωμού, έγινε ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου από τη σοπράνο της Μικτής Χορωδίας της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας, Μαρίνα Θεοδωροπούλου, στη συνέχεια του Εθνικού Ύμνου της Βραζιλίας και του Εθνικού Ύμνου της Ελλάδας από τη Μικτή Χορωδία της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Παντελή Πανδή, καθώς επίσης υπερυψώθηκαν και οι σημαίες των δυο κρατών αλλά και των  Ολυμπιακών Αγώνων.

ilida_floga5

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του δημάρχου Ήλιδας Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, εκπροσώπου της Βραζιλιάνικης πλευράς, του υφ. Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή  και εκπροσώπου της ΕΟΕ. Έπειτα έγινε η ανταλλαγή δώρων ανάμεσα στο δήμο Ήλιδας, την Οργανωτική Επιτροπή του Ρίο 2016 και της ΕΟΕ.

ilida_floga1Στη συνέχεια παρουσιάστηκε πολιτιστικό δρώμενο με τίτλο: «Η Παλιννόστηση – Αναβίωση της Εκεχειρίας», από την Θεατρική Ομάδα της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης, υπό την σκηνοθετική επιμέλεια του κ. Χάρη Κότσιφα. Ένα δρώμενο που ήταν βασισμένο σε κείμενο του Θεόδωρου Ανδρουτσόπουλου, το οποίο προσάρμοσε για τις ανάγκες τις συγκεκριμένης τελετής ο αρχαιολόγος κ. Κων/νος Αντωνόπουλος, το οποίο πραγματικά έκλεψε τις εντυπώσεις.

ilida_floga4


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος