FOLLOW US: facebook twitter

Διαδικτυακές προβολές Φεστιβάλ Κιν/φου Ολυμπίας: «Ο Θαυμαστός κόσμος του Ιουλίου Βερν»

Ημερομηνία: 09-05-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Συνεχίζονται οι διαδικτυακές προβολές του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά & Νέους. Το αριστούργημα του «Τσέχου Ζορζ Μελιές» ζωντανεύει τον κόσμο του Ιουλίου Βερν σε μια κινηματογραφική εμπειρία το Σάββατο 9 Μαΐου, όπου προβάλλεται η ταινία «Ο Θαυμαστός κόσμος του Ιουλίου Βερν», του Κάρελ Ζέμαν.

Για να την παρακολουθήσετε δεν έχετε παρά να συντονιστείτε, στις 11 π.μ. και στις 6 μ.μ., στην σελίδα του Φεστιβάλ στο fb  στο www.facebook.com/olympiafestival/ ή στην σελίδα του Νεανικού Πλάνου στο fb στο https://www.facebook.com/nplano/.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Ο Θαυμαστός κόσμος του Ιουλίου Βερν

Μια ταινία του Κάρελ Ζέμαν

μυθοπλασία- animation, ασπρόμαυρο, 84’, Τσεχοσλοβακία 1958

Μια μεταφορά του «Μπροστά στη Σημαία» του συγγραφέα Ιούλιου Βερν, αλλά και με κομμάτια εμπνευσμένα από το «20.000 Λεύγες Κάτω από τη Θάλασσα», τη «Μυστηριώδη Νήσο» και το «Ροβήρος ο Κατακτητής». Μία ονειρική και πειραγμένη ταινία επιστημονικής φαντασίας αξιοποιώντας κάθε πιθανό τρικ. Σαν τον Μελιές, ο Ζέμαν αξιοποιεί κάθε πιθανό τρικ, συνδυάζοντας ζωντανή δράση, animation, κούκλες και ζωγραφισμένα στο χέρι σκηνικά που μοιάζουν με το θρίαμβο του εκλεπτυσμένου πρωτογονισμού. Η ποικιλία των τρικ και των συνθέσεων μοιάζει ανεξάντλητη. Μόλις αντιλαμβάνεσαι ένα εφέ, μια άλλη εικόνα έρχεται για να σε μπερδέψει.

Παρακολουθήστε το trailer:


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος