FOLLOW US: facebook twitter

Διαδικτυακές προβολές Φεστιβάλ Κιν/φου Ολυμπίας: «Ανίκι-Μπόμπο»

Ημερομηνία: 17-05-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”110525″ img_size=”full”][vc_column_text]

Ο κύκλος προβολών του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά & Νέους ολοκληρώνεται σήμερα Κυριακή 17 Μαΐου, με τη ταινία «Ανίκι-Μπόμπο», του κορυφαίου Πορτογάλου σκηνοθέτη Μανουέλ ντε Ολιβέιρα.

Για να την παρακολουθήσετε δεν έχετε παρά να συντονιστείτε, στις 11 π.μ. και στις 6 μ.μ., στην σελίδα του Φεστιβάλ στο fb  στο www.facebook.com/olympiafestival/ ή στην σελίδα του Νεανικού Πλάνου στο fb στο https://www.facebook.com/nplano/.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”112026″ img_size=”full”][vc_column_text]Λίγα λόγια για την ταινία:

Ανίκι-Μπόμπο

Mια ταινία του Μανουέλ ντε Ολιβέιρα

μυθοπλασία, 71΄, Πορτογαλία, 1942

Η πρώτη αυτή ταινία μυθοπλασίας του Ολιβέιρα, με προδρομικά νεορεαλιστικά στοιχεία, δείχνει την ιστορία μιας ομάδας παιδιών σε μια φτωχογειτονιά του Πόρτο. Ανίκι-Μπόμπο είναι το σύνθημα στο παιχνίδι «κλέφτες και αστυνόμοι». Στον αρχηγικό Εντουαρτζίνιο αρέσει η Τερεζίνια, την οποία όμως συμπαθεί και ο ντροπαλός Καρλίτο. Όταν το παιχνίδι σοβαρεύει, τα παιδιά έρχονται αντιμέτωπα με τις συνέπειες. Η ταινία δεν σημείωσε εμπορική επιτυχία στον καιρό της, αλλά σήμερα θεωρείται ένα κλασικό έργο του πορτογαλικού κινηματογράφου.

Παρακολουθήστε το trailer:[/vc_column_text][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=EOP_FsSqxP8″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot