FOLLOW US: facebook twitter

«Ολυμπιακή επίσκεψη» με ποικίλες δραστηριότητες και δράσεις

Ημερομηνία: 12-04-2024 | Συντάκτης:

Από τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ Πύργου

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων και των πολιτιστικών δράσεων που λαμβάνουν χώρα στην Αρχαία Ολυμπία ενόψει της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, ομάδα μαθητών του ΕΕΕΕΚ Πύργου επισκέφθηκε την έκθεση με τις Ολυμπιακές Δάδες των συλλεκτών κ. Στράτου Κλήμου και κ. Σταύρου Πουτουρίδη, που φιλοξενείται στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας. Στην έκθεση περιλαμβάνονται πλούσιες και σπάνιες συλλογές με όλες τις ολυμπιακές δάδες από το 1936 έως και σήμερα, ένα σύμβολο που πρεσβεύει την οικουμενικότητα της Φλόγας, μεταφέροντας τα μηνύματα της Ειρήνης και της συναδέλφωσης των λαών.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τη μοναδική αυτή έκθεση, αλλά και να συνομιλήσουν με τον Ολυμπιονίκη Ιωάννη Τσίλη σχετικά με την εμπειρία του από τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είχαν επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους συλλέκτες και τους διοργανωτές της έκθεσης, το Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας κ. Αριστείδη Παναγιωτόπουλο, με τον πρόεδρο του Δ.Δ. Αρχαίας Ολυμπίας κ. Παναγιώτη Παρασκευόπουλο, καθώς και με τον κ. Λεωνίδα Βικάτο, τέως πρωταθλητή της ενόργανης γυμναστικής και τέως λαμπαδηδρόμο.  

Ακολούθησε αθλητική δράση από τους κ. Γαλανοπούλου Χριστίνας και του κ. Χρυσανθακόπουλου Βασιλείου, εκπαιδευτικών φυσικής αγωγής και μοιράστηκαν καπέλα στους μαθητές από τους υπεύθυνους του Δήμου Ολυμπίας. «Ευχαριστούμε όλους θερμά για την εξαιρετική φιλοξενία, καθώς επίσης και τον κ. Δημήτρη Μιαούλη, πρόεδρο του συνεταιρισμού ταξί «Ολυμπιακή Ένωση» για τη μεταφορά της ομάδας στο χώρο των δραστηριοτήτων. Ήταν μια υπέροχη και γεμάτη ενέργεια ημέρα για τους μαθητές μας που όλοι την απόλαυσαν με πολλά χαρά και ενθουσιασμό!» τόνισε η Διευθύντρια κ. Αγγελική Πετρόγιαννη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος