FOLLOW US: facebook twitter

Όλου του κόσμου τα καλά για το Πασχαλινό τραπέζι

Ημερομηνία: 27-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα
-Χαμηλές τιμές και διάθεση για εξυπηρέτηση από τους κρεοπώλες , καταστήματα τροφίμων, οποροπωλεία και ζαχαροπλαστεία του Πύργου 

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το πασχαλινό μας τραπέζι, το στρώνουν τα τοπικά κρεοπωλεία, με αγνά, ποιοτικά κρέατα, αρνιά και κατσίκια ελληνικά και μια μεγάλη ποικιλία από παραδοσιακά εδέσματα. Οι επιλογές πολλές και πεντανόστιμες. Εκτός από τον οβελία και τα κλασικά κρεατοσκευάσματα , σας περιμένουν πολλές πασχαλινές δημιουργίες που θα κάνουν το γιορτινό τραπέζι απολαυστικό!

Αρκετοί καταναλωτές έχουν σπεύσει ήδη στον κρεοπώλη τους, είτε για να παραγγείλουν τα αμνοερίφια για το Πάσχα, είτε για να αγοράσουν τα συνοδευτικά κρέατα των ημερών, για τη σούβλα και όχι μόνο! Από χθες δε στην αγορά του Πύργου επικρατεί το αδιαχώρητο, μιας και οι νοικοκυρές έχουν προνοήσει για να προμηθευτούν τα απαραίτητα, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να κορυφωθεί η κίνηση, με συμπληρωματικά ψώνια και αγορές τελευταίας στιγμής.

Οι τιμές των αμνοεριφίων

Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι θα αγοράσουν φέτος το Πάσχα οι καταναλωτές το εγχώριο αρνί και κατσίκι για το πασχαλινό τραπέζι. Συγκεκριμένα στα κρεοπωλεία του νομού Ηλείας οι τιμές των αμνοεριφίων ξεκινούν από 5,78 ευρώ το κιλό. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι πέρυσι το μέσο καλάθι σύμφωνα με το ΙΕΛΚΑ κυμάνθηκε το Πάσχα στα 30 ευρώ, ενώ οι τιμές στο νωπό ελληνικό αρνί κυμάνθηκαν σε 5,96 ευρώ/κιλό και στο κατσίκι σε 6,73 ευρώ/κιλό.

Σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξει και η παρατηρούμενη το τελευταίο διάστημα ένταση των προσφορών και προωθητικών ενεργειών από τις αλυσίδες σουπερμάρκετ και τις προμηθευτικές εταιρείες με τη μορφή παροχής επιπλέον εκπτώσεων, επιπλέον ποσοτήτων, κλπ, η οποία αφορά σχεδόν στο σύνολο των εποχιακών προϊόντων.

Συνοδευτικά προϊόντα για το τραπέζι

Τους πιο εκλεκτούς νηστίσιμους μεζέδες (χταπόδια, καλαμάρια, γαρίδες, σουπιές, ανάμεικτα θαλασσινά και λαχανικά, κά), που ταιριάζουν σε πλήθος συνταγών για την Μ. Εβδομάδα, μπορείτε να βρείτε στα καταστήματα με κατεψυγμένα είδη,στα οποία η κίνηση είναι στο ζενίθ, λόγω της νηστείας που κρατά έως το Μ. Σάββατο το μεσημέρι. Τα απαραίτητα συνοδευτικά προϊόντα για το πασχαλινό τραπέζι που επιλέγουν οι καταναλωτές είναι κυρίως ποικιλία τυροκομικών και αλλαντικών ειδών, όπως φέτα, κασέρι, κεφαλογραβιέρα, γιαούρτι, τζατζίκι, αυγάκ.α.

Γλυκές προτάσεις

Επειδή και το γλυκό έχει την τιμητική του αυτές τις μέρες, πασχαλινά αυγά με σοκολάτα γάλακτος, υγείας, ζαχαρόπαστα, σε διάφορα σχέδια, και κάθε λογής γλυκίσματα, σε ευφάνταστες συσκευασίες, ιδανικά για δώρα για τα βαφτιστήρια σας, μπορείτε να τα αναζητήσετε σε ζαχαροπλαστεία και φούρνους. Φυσικά το παραδοσιακό τσουρέκι και τοσταφιδόψωμο δεσπόζουν στις επιλογές της Μ. Εβδομάδας και συνδυάζουν ενέργεια και γεύση.Επιπλέον,στα καφεκοπτεία, τις κάβεςκαι εξειδικευμένα καταστήματα της πόλης μπορείτε να προμηθευτείτε ξηρούς καρπούς και ιδιαίτερα μπαχαρικά για τις συνταγές σας, καθώς και επιλεγμένα κρασιά και αλκοολούχα ποτά.

Οι καταστηματάρχες του Πύργου σας εύχονται Καλό Πάσχα & Καλή Ανάσταση!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot