FOLLOW US: facebook twitter

Ολοταχώς στον γκρεμό η παγκόσμια οικονομία

Ημερομηνία: 23-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”98906″ img_size=”full”][vc_column_text]Μόνο για γλέντια και πανηγύρια δεν είχαν διάθεση όλοι όσοι συγκεντρώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην Ουάσινγκτον για την τακτική φθινοπωρινή σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Οι δύο οργανισμοί -που αναδύθηκαν στα τέλη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου- συμπλήρωσαν φέτος τα 75 χρόνια ζωής. Ωστόσο κανείς από τους υπουργούς Οικονομικών, τους κεντρικούς τραπεζίτες, τους οικονομολόγους και τους λοιπούς συντελεστές διαμόρφωσης της οικονομικής πολιτικής, που συμμετείχαν σε αυτήν την 41η σύνοδο των δύο οργανισμών, δεν φάνηκε να το γιορτάζει.

Αντίθετα ο πεσιμισμός κυριάρχησε στα πάνελ των συζητήσεων, καθώς τα σύννεφα πυκνώνουν απειλητικά: η παγκόσμια οικονομία επιβραδύνει προς τον χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης των τελευταίων 10 ετών, η πεποίθηση ότι τα χαμηλά επιτόκια είναι εδώ για να μείνουν ενισχύει ριψοκίνδυνες επενδυτικές συμπεριφορές και τη συσσώρευση επικίνδυνων χρεών, το ρολόι της κλιματικής αλλαγής χτυπάει ακόμα πιο δυνατά, ενώ η απειλή μιας νέας οικονομικής κρίσης αυξάνεται.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot