FOLLOW US: facebook twitter

Ολονύχτια ήταν η μάχη με τις φλόγες στην Πηνεία – Εκτός από καμένες εκτάσεις ζημιές σε κατοικίες και κτηνοτροφικές μονάδες

Ημερομηνία: 22-06-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Δύσκολη ήτα η νύχτα στην Πηνεία, καθώς το πύρινο μέτωπο έκαιγε ανεξέλεγκτο, ωστόσο με το πρώτο φως της ημέρας η κατάσταση είναι καλύτερη, καθώς έχουν μειωθεί οι άνεμοι στην περιοχή και στη μάχη της κατάσβεσης συνδράμουν και τα εναέρια μέσα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας όλοι ήταν επί ποδός, καθώς η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής απειλούσε οικισμούς.

Το βράδυ της Παρασκευής, το Πυροσβεστικό Σώμα, συγκάλεσε έκτακτο Συντονιστικό Όργανο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο πρώην δημαρχείο του Σιμόπουλου παρουσία του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέα Νικολακόπουλου, του υπαρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου, Νικόλαου Ρουμελιώτη, του Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Αρχιπύραρχου, Βασίλειου Σολδάτου, του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας, Νίκου Κοροβέση, του γενικού περιφερειακού Αστυνομικού Διοικητή Π.Δ.Ε, Ανδρέα Τσαπικούνη, του Αστυνομικού Διευθυντή Ηλείας, Ταξίαρχου, Γιώργου Σωτηρόπουλου του δημάρχου Ήλιδας, Χρήστου Χριστοδουλόπουλου και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ενώ μετά τη 1 τα ξημερώματα ήχησε και πάλι το 112.

Όλη τη νύχτα συνεχίστηκαν οι επιχειρήσεις, με τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών.

Άνθρωποι που απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους φιλοξενήθηκαν στο Κέντρο Υγείας στο Σιμόπουλο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν καεί μεγάλες δασικές εκτάσεις, ενώ ζημιές φέρεται να έχουν υποστεί κατοικίες και κτηνοτροφικές μονάδες, κυρίως στον οικισμό της Απιδούλας και στην Κοινότητα Μαζαρακίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος