FOLLOW US: facebook twitter

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 42ο  Πανελλήνιο Οδοντιατρικό συνέδριο  στο ξενοδοχείο Αλντεμάρ στη Σκαφιδιά – Συμμετείχαν πάνω από 850 σύνεδροι

Ημερομηνία: 22-10-2024 | Συντάκτης:

Το στοίχημα για την Ηλεία κερδήθηκε!

  • Ικανοποίηση και ευχαριστίες από τον πρόεδρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηλείας Αλέκο Γαλανόπουλο

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου

Το 42ο Πανελλήνιο Οδοντιατρικό συνέδριο  που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακή συμμετοχή  του Οδοντιατρικού κόσμου  στον Πύργο, στο συνεδριακό κέντρο ilis congress center  του Ομίλου Aldemar Resorts στη Σκαφιδιά  το τριήμερο 17-19 Οκτωβρίου πέρασε  πλέον  στην ιστορία.  Διοργανωτές του συνεδρίου  που αποτέλεσε την κορωνίδα των εκπαιδευτικών διαδικασιών της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας. ήταν ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ηλείας  και η Πανελλήνια Οδοντιατρική Ομοσπονδία  με κεντρικό θέμα  «Ψηφιακές και τεχνολογικές εξελίξεις στη σύγχρονη Οδοντιατρική».

Ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηλείας κ. Αλέκος Γαλανόπουλος που ήταν ο βασικός πρωτεργάτης της διοργάνωσής του στην Ηλεία και εργάστηκε ακάματα για πολλούς μήνες για την άψογη υλοποίηση του συνεδρίου, τόνισε ότι ήταν επιτυχημένο από κάθε άποψη, επιστημονική, συμμετοχής και ψυχαγωγίας.

Κάνοντας έναν μικρό απολογισμό ο κ. Γαλανόπουλος ανέφερε ότι το Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο στην Ηλεία προσέλκυσε πάνω από 830 συνέδρους, μεταξύ αυτών 150 φοιτητές, 100 χορηγοί και 400 συνοδοί που βρέθηκαν στην περιοχή μας από τις 16 έως και τις 20 Οκτωβρίου. 

«Όλοι οι σύνεδροι και συνοδοί απο Αλεξανδρούπολη εως την Κρήτη και απο την Μυτιλήνη εως την Κέρκυρα έμειναν ενθουσιασμένοι απο το συνέδριο, τις εγκαταστάσεις του συνεδρίου (απο τις καλύτερες στην χώρα), από την φιλοξενία μας, από τους ανθρώπους της πόλης μας και από την πόλη μας,  τον Πύργο που αγαπάμε. Οι περισσότεροι εξ αυτών ήρθαν για πρώτη φορά ,έφυγαν ενθουσιασμένοι και με  σκοπό να επανέρθουν για περισσότερες ημέρες. Οι φοιτητές νέα παιδιά  δήλωσαν τα καλυτέρα για την πολύ μας. Είμαι πολύ χαρούμενος που καταφέραμε να υλοποιήσουμε  ένα μεγάλο γεγονός για τον οδοντιατρικό κλάδο να το δούμε στην πόλη μας και να είναι και επιτυχημένο.

Στους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό και στους συνέδρους, προσφέραμε μια καλαίσθητη τσάντα του Δήμου μας με ένα βιβλίο για την ιστορία του, φωτογραφίες του, κάλεσμα να επανέρθουν και λάδι, κρασί, ξύδι και μέλι από τοπικούς παραγωγούς.»

Τέλος ο κ. Γαλανόπουλος ευχαρίστησε «τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Θανάση Δεβλιώτη  που  μας πίστεψε, τον προεδρο της επιστημονικής επιτροπής Καθηγητή ΕΚΠΑ  Νίκο  Κερεζουδη ,το Αρκαδα μέλος του Δ.Σ .της Ε.Ο Ο. Νίκο Δέδε που το ήθελε όπως και εγώ, ,τον Δήμο Πύργου για την φιλοξενία, τα μελη του συλλόγου μας Κατερινα Μουστάκη  ,Σακη Γασπαρη, Περικλη  Παπαγεωργακοπουλο και Κώστα Διαμαντοπουλο , καθώς και την Μαρία Σειντή και Μυρτώ Πήττα για την βοήθειά τους.». Επίσης ευχαρίστησε τους Ηλείους επιχειρηματίες- Β. Τσαούση  – ILIAKI ELAIOURGIA,  Σάκη Καλομοιρη – ΗΛ.ΒΙ.ΓΑΛ Β. ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ Α.Β.Ε.Ε,  Πάνο Κλειδέρη από το Καράτουλα για τα πευκόμελα,  Αναστάσιο Χολεβα – AIGRE S.A και τους  οινοπαραγωγούς από τα Κτήματα Σταυρόπουλου, Μπριντζίκη, Σκούτα- Ανδριοπούλου, Μαρκόγιαννη και Δρούβα. 

Να σημειώσουμε ότι  στο συνέδριο υπήρχε ένας μεγάλος αριθμός  διακεκριμένων  ομιλητών του κατευθυνόμενου προγράμματος από την Ελλάδα και το εξωτερικό που πλησίασαν τους 150, ενώ  είχαν υποβληθεί σχεδόν 200 επιστημονικές εργασίες (ανακοινώσεις-πόστερ) για παρουσίαση.

Σε ότι αφορά το θέμα του συνεδρίου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας,  κ. Αθανάσιος Δεβλιώτης.  ανέφερε ότι «ο τίτλος του 42ου Πανελλήνιου Οδοντιατρικού Συνεδρίου, φιλοδοξεί να εκφράσει το όραμά μας για τον κλάδο, που είναι η διαρκής εξέλιξη στην αιχμή της ψηφιακής επανάστασης, η προαγωγή της στοματικής υγείας και προφανώς η διαρκώς αυξανόμενη δυνατότητα πρόσβασης του πληθυσμού σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές περίθαλψης. Η υγεία δεν είναι προνόμιο αλλά δικαίωμα για όλους τους πολίτες της χώρας μας και η πρόσβαση στην ενημέρωση και την τεχνολογική κατάρτιση κάθε οδοντιάτρου είναι υποχρέωση της Ε.Ο.Ο και της Πολιτείας προκειμένου οι Οδοντίατροι να προσφέρουν με το βέλτιστο τρόπο τις υπηρεσίες τους προς όφελος της δημόσιας υγείας”.

Κ. Διαμαντόπουλος:  Η Ηλεία έχει ακόμα σφυγμό

Ο πρώην πρόεδρος  και μέλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηλείας  Κώστας Διαμαντόπουλος  χαρακτήρισε την διοργάνωση του 42ου Πανελλήνιου Οδοντιατρικού Συνεδρίου στον Πύργο ως μια ιστορική στιγμή για το νομό μας και τον τοπικό Οδοντιατρικό Σύλλογο. “Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία μάς εμπιστεύτηκε και η Ηλεία ανταποκρίθηκε. Έδειξε ότι η Ηλείας έχει ακόμα σφυγμό! Περίπου 1200 επισκέπτες γνώρισαν την περιοχή μας, τον πολιτισμό και τα προϊόντα της. Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες πρόσβασης, η επιτυχία του συνεδρίου ξεπέρασε ίσως και τις προσδοκίες των διοργανωτών, γεγονός όχι τόσο αυτονόητο για ένα τέτοιο εγχείρημα στην ελληνική περιφέρεια. Αποδεικνύεται για μια ακόμα μια φορά ότι οι παρέες γράφουν ιστορία κι ότι όταν υπάρχουν όραμα, σχέδιο, υποδομές και κυρίως ικανοί άνθρωποι με όρεξη και διάθεση, η Ηλεία μπορεί να τα καταφέρει…”

Καταλήγοντας τόνισε ότι «το θετικό αποτύπωμα του συνεδρίου αποτελεί ένα μάθημα ζωής για όλους εμάς που ασχολούμαστε με τα κοινά. Γιατί όπως έγραψε ο Αντόνιο Γκράμσι στα ”Τετράδια της Φυλακής’ ”… χρειάζεται να επικεντρώσουμε αποφασιστικά την προσοχή μας στο παρόν έτσι όπως είναι, αν θέλουμε να το μεταβάλουμε. Απαισιοδοξία του νου, αισιοδοξία της βούλησης. ”


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot