FOLLOW US: facebook twitter

Ολοκληρώνεται το πρόγραμμα δακοκτονίας: Τρίτος ψεκασμός αύριο σε 4 τομείς μέσω συμπληρωματικής σύμβασης

Ημερομηνία: 25-10-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”55884″ img_size=”full”][vc_column_text]Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, στα πλαίσια εφαρμογής του Προγράμματος Δακοκτονίας 2018, ενημερώνει τους ελαιοπαραγωγούς ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία συμπληρωματικής σύμβασης για επιπλέον – τρίτο – ψεκασμό στις παρακάτω ελαιοκομικές περιοχές:

2η  Ομάδα: Αμαλιάδα, Γεράκι, Καρδαμάς,

5η Ομάδα: Νεράιδα, Χελιδόνι, Καυκανιά, Κλαδέος, Μάγειρα, Κοσκινά, Στρέφι, Σμίλα, Ηράκλεια, Πουρνάρι, Πελόπιο, Πλάτανος

6η Ομάδα: Φλόκα, Αρχαία Ολυμπία, Αρχαία Πίσσα, Λιναριά, Πεύκες, Κάμενα, Μουριά, Λούβρο, Βασιλάκι, Ξηρόκαμπο, Άσπρα Σπίτια

7η Ομάδα: Αλφειούσα, Επιτάλιο, Αγρίδι, Ανεμοχώρι, Ράχες.

Λαμβάνοντας υπόψη τους υψηλούς δακοπληθυσμούς που καταγράφονται από το δίκτυο των δακοπαγίδων, κρίνεται απαραίτητο στις  ελαιοκομικές περιοχές που η συγκομιδή δεν θα πραγματοποιηθεί στο προσεχές χρονικό διάστημα, να διενεργηθεί ψεκασμός.

Ο ψεκασμός θα ξεκινήσει αύριο Πέμπτη 25/10/2018 και θα συνεχιστεί εκτιμώντας τις κλιματικές συνθήκες που θα επικρατήσουν.

Το εντομοκτόνο σκεύασμα που θα χρησιμοποιηθεί στον ψεκασμό είναι το DECIS PROFI 25 WG, με χρόνο αναμονής πριν τη συγκομιδή τις 7 μέρες.

Στην περίπτωση που ελαιοπαραγωγοί προτίθενται να συγκομίσουν πριν την παρέλευση του χρόνου αναμονής από τον ψεκασμό που θα διενεργηθεί, να το γνωστοποιήσει στον εργολάβο ή/και στο συνεργείο ψεκασμού της περιοχής.

Τονίζεται ότι πρέπει να τηρούνται αυστηρά οι ημέρες αναμονής πριν από τη συγκομιδή όπως αναγράφονται στην ετικέτα του χρησιμοποιηθέντος γεωργικού φαρμάκου.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot