FOLLOW US: facebook twitter

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν φέτος στο Κάστρο!

Ημερομηνία: 15-03-2024 | Συντάκτης:

Με τον Toni Sfino το φετινό Καστρινό Καρναβάλι την Καθαρά Δευτέρα!  Κούλουμα το πρωί και καρναβαλική παρέλαση στις 15.00

Αντίστροφα μετρά η τοπική κοινότητα Κάστρου του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης που ετοιμάζεται πυρετωδώς για παραδοσιακό Καστρινό Καρναβάλι που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια την Καθαρά Δευτέρα και συγκεντρώνει κόσμο από όλη τη γύρω περιοχή. Έτσι, φέτος το Καστρινό Καρναβάλι θα συνδυαστεί ξανά με τα Κούλουμα, την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου στις 3 το απόγευμα  με παρουσιαστή τον δημοφιλή καλλιτέχνη Toni Sfino που θα δώσει τον τόνο της αποκριάς, της χαράς και του γέλιου  σε ένα μοναδικό one man show! Ο γνωστός performer και παρουσιαστής αναμένεται να δώσει νέα πνοή στη διοργάνωση

Το Καστρινό Καρναβάλι είναι ένα από τα παλαιότερα στον Ηλειακό Κάμπο και το πρώτο που πραγματοποιείται κάθε χρόνο ανήμερα την Καθαρά Δευτέρα. Οι ρίζες του χάνονται στα βάθη της ιστορίας καθώς στο Κάστρο πραγματοποιείται εδώ και πολλές δεκαετίες και παλαιότερα οι κάτοικοι έκαναν την αποκριάτικη παρέλαση με αυτοσχέδια άρματα και μεταμφιέσεις, κέφι και πολύ σάτιρα.

Γκρουπ καρναβαλιστών, αποκριάτικα άρματα, πρωτότυπη, επίκαιρη και «πονηρή» θεματολογία, κοστούμια και περίτεχνες στολές, μουσική, χορός, πολλές εκπλήξεις αλλά και η Γκοτσαριά της Μυρσίνης περιμένουν φέτος τους επισκέπτες του Καστρινού Καρναβαλιού που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Κάστρου «Ο Παλαιολόγος» με την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών του Κάστρου και την αρωγή του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από το πρωί της Καθαρά Δευτέρας στις 10:30 με τα Κούλουμα στην κεντρική πλατεία του Κάστρου με κρασί και άφθονα σαρακοστιανά για όλους και το πέταγμα του χαρταετού ενώ στις 3, 00 θα ακολουθήσει η καρναβαλική παρέλαση και στην συνέχεια πάρτι στην κεντρική πλατεία με τον Dj Γιώργο Τζίβα.

Το Σάββατο 16 Μαρτίου, η κοινότητα διοργανώνει μασκέ πάρτι στο καφέ Πρίγκιπας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος