FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Πύργου: Ολικό restart στην ανακύκλωση

Ημερομηνία: 11-07-2024 | Συντάκτης:

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Ολική επανεκκίνηση επιχειρεί στον τομέα της ανακύκλωσης η νέα δημοτική αρχή Πύργου, καθώς από τα τέλη Μαΐου μέχρι και σήμερα έχουν συγκεντρωθεί και έχουν μεταφερθεί περίπου 70 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΔΚΑΥ) Πατρών.

Στόχος του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, Βασίλη Φάμελου είναι ο εμπλουτισμός και ακριβής χαρτογράφηση του δικτύου κάδων ανακύκλωσης, για να αυξηθούν οι ποσότητες και να μειωθούν τα απορρίμματα που μεταφέρονται στην Τριανταφυλλιά.

«Ξεκινήσαμε την προσπάθειά μας και διαπιστώνουμε πως ο κόσμος δεν έχει απολέσει τη διάθεση να ανακυκλώνει. Ήδη έχουμε σημαντικό όφελος για τον δήμο, διότι μειώσαμε τον όγκο των απορριμμάτων και το κόστος, διότι για τα ανακυκλώσιμα δεν πληρώνουμε κάτι παρά μόνο το κόστος μεταφοράς, για το οποίο μας επιστρέφεται ένα ποσοστό του. Το επόμενο διάστημα θέλουμε να αυξήσουμε τα δρομολόγια μέχρι να καταφέρουμε τη δημιουργία ΚΔΑΥ στην Ηλεία», τόνισε ο κ. Φάμελος και πρόσθεσε ότι τους επόμενους μήνες θέλει να βελτιώσεις τις υποδομές και τον εξοπλισμό που αφορά την ανακύκλωση.

«Το επόμενο βήμα στον συνολικό σχεδιασμό προβλέπει την αντικατάσταση των κάδων ανακύκλωσης και την επέκταση του δικτύου σταδιακά σε όλο τον Δήμο, την επισκευή και δρομολόγηση όλων των απορριμματοφόρων και την απόκτηση νέου, σύγχρονου στόλου. Παράλληλα, θέλουμε να διευρύνουμε τα είδη που ανακυκλώνουμε, π.χ. ηλεκτρικές συσκευές, λάδια κλπ, όπως κάναμε με την ανακύκλωση ρούχων και υποδημάτων, η οποία έχει ξεκινήσει πολύ καλά», δήλωσε ο κ. Φάμελος, προαναγγέλλοντας δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, με στόχο να μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων.

«Κάθε υλικό που ανακυκλώνεται, σημαίνει κέρδος για τον δήμο, διότι εξοικονομούμε πόρους από αυτά που πληρώνουμε στην Τριανταφυλλιά. Αν αυτό το ποσοστό το βελτιώσουμε, θα μείνουν χρήματα που θα μπορούσαν να διατεθούν για την ενίσχυση των υποδομών της ανακύκλωσης. Στην επιτυχία της προσπάθειας, καθοριστική θα είναι η ευαισθητοποίηση και η συστράτευση όλων των πολιτών που θα ενημερωθούν μέσα από ανάλογες δράσεις, ώστε όλοι μαζί να καταφέρουμε τα βέλτιστα αποτελέσματα και να φτάσουμε την ανακύκλωση στο Δήμο Πύργου σε υψηλά επίπεδα»», ανέφερε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot