FOLLOW US: facebook twitter

Όλα έτοιμα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο ΕΛΠΙΖΩ

Ημερομηνία: 14-06-2024 | Συντάκτης:

Την Κυριακή η μεγάλη Γιορτή Φράουλας της Νέας Μανωλάδας!

  • Υπέροχα γλυκά κεράσματα φράουλας, πολλές δράσεις και λαϊκό γλέντι περιμένουν τους επισκέπτες

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Όλα είναι έτοιμα για την μεγάλη Γιορτή Φράουλας στην Νέα Μανωλάδα που διοργανώνει την Κυριακή 16 Ιουνίου στις 9.30 το βράδυ στο γήπεδο της Νέας Μανωλάδας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΕΛΠΙΖΩ μαζί με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

Ο Σύλλογος ΕΛΠΙΖΩ έχει βάλει όπως κάθε χρόνο τα δυνατά του, για το καλύτερο αποτέλεσμα. Η γιορτή είναι αφιερωμένη στην ανάδειξη της φράουλας και των προϊόντων της και  περιλαμβάνει πλήθος δράσεων για την προώθηση της τοπικής γαστρονομίας.  Το φετινό πρόγραμμα ξεκινά με την είσοδο των επισκεπτών στο χώρο της γιορτής,  όπου θα για το καλωσόρισμα θα προσφερθεί από τις χρυσοχέρες γυναίκες του Συλλόγου λικέρ φράουλας με βάση το ούζο και ακολουθεί γλυκό κέρασμα από τον μπουφέ με γλυκά από τις νοικοκυρές του χωριού. Εντυπωσιακά γλυκίσματα θα έχει δημιουργήσει το ζαχαροπλαστείο Merci από την Βάρδα καθώς θα προσφέρει και παγωτό φράουλας. Στο τέλος του μπουφέ ένα αναμνηστικό βαζάκι με μαρμελάδα φράουλας φτιαγμένο με  αγάπη και μεράκι θα περιμένει τους επισκέπτες, ενώ για τους μικρούς φίλους της γιορτής φράουλας, στον χώρο θα υπάρχουν φουσκωτά παιχνίδια για ατελείωτο παιχνίδι!

Ακολουθούν χορευτικά από τοπικούς Συλλόγους με μοντέρνους και παραδοσιακούς χορούς καλωσόρισμα από την πρόεδρο του Συλλόγου κ. Ζωή Δημητροπούλου. Η μέρα θα κορυφωθεί με ένα μεγάλο γλέντι, με δημοφιλή ονόματα της μουσικής σκηνής που υπόσχονται να διασκεδάσουν το κοινό με μοναδικές εμφανίσεις

Η Γιορτή Φράουλας της Νέας Μανωλάδας, συγκεντρώνει κάθε χρόνο  πάνω από 2000 επισκέπτες από την Ηλεία αλλά και την γειτονική Αχαία και έχει πολιτιστικά, γαστρονομικά, εθιμικά και παραδοσιακά ταυτόχρονα στοιχεία που στόχο έχουν να προβάλλουν το νούμερο 1 για τον πρωτογενή τομέα προϊόν του Ηλειακού Κάμπου, συνδυασμένο ωστόσο με την ψυχαγωγία. Γιατί κάθε γιορτή, είναι χαρά για όλον τον κόσμο. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΕΛΠΙΖΩ ετοιμάζεται εδώ και πολύ καιρό για την Γιορτή Φράουλας, γιατί τα μέλη του παρασκευάζουν σε πολύ μεγάλες ποσότητες, όλα τα χειροποίητα κεράσματα που προσφέρουν στον κόσμο, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι η γη και τα προϊόντα της είναι η δύναμή μας, η δύναμη της Ηλείας.

Τέλος να σημειώσουμε ότι μια πρώτη γεύση από τα εξαιρετικά  γλυκά εδέσματα και κεράσματα του Πολιτιστικού Συλλόγου ΕΛΠΙΖΩ Νέας Μανωλάδας, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και οι επισκέπτες του 2ου Φεστιβάλ Οίνου & Γεύσεων Ν. Ηλείας που έγινε στις 1 και 2 Ιουνίου 2024 στο Κτήμα Ηλιοστάσι, κερδίζοντας τις εντυπώσεις! Η Νέα Μανωλάδα λοιπόν μας περιμένει όλους την Κυριακή το βράδυ στη μεγάλη Γιορτή Φράουλας!!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot