FOLLOW US: facebook twitter

Οινοποιεία της Ηλείας υποδέχονται την Κυριακή τους φίλους του κρασιού!

Ημερομηνία: 08-11-2023 | Συντάκτης:

Γιορτάζουν με ξεναγήσεις και γευστικές δοκιμές την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού

Τους φίλους του κρασιού και του Πελοποννησιακού αμπελώνα, θα υποδεχθούν την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023

23 οινοποιεία των Δρόμων του Κρασιού της Πελοποννήσου που συμμετέχουν μαζί με εκατοντάδες άλλα οινοποιεία της Ευρώπης, στην Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού και σας προσκαλούν να γιορτάσετε μαζί τους Ανοιχτές θα είναι οι πόρτες και των επισκέψιμων οινοποιείων της Ηλείας, με ξεναγήσεις και γευστικές δοκιμές.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού (European Day of Wine Tourism) -πλέον παγκόσμιος θεσμός- γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 2009 τη δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου. Συμμετέχουν τα οινοποιεία, που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πόλεων του Κρασιού (RECEVIN) ή σε οινοτουριστικά δίκτυα. Στόχος της γιορτής είναι να αναδείξει τον πολιτισμό και τις παραδόσεις των πόλεων και περιοχών εκείνων, που σχετίζονται με την καλλιέργεια της αμπέλου και την παραγωγή οίνου.
Η μεγαλύτερη Ένωση οινοπαραγωγών στον ελλαδικό χώρο, η Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ) στηρίζει την ανάπτυξη του οινοτουρισμού στην Πελοπόννησο και προάγει τις σχετικές εκδηλώσεις.

Οι επισκέπτες των οινοποιείων θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις αμπελοοινικές περιοχές, να γνωρίσουν τους οινοπαραγωγούς, να απολαύσουν το τοπίο στους πανέμορφους αμπελώνες, να ξεναγηθούν στους χώρους παραγωγής, ωρίμανσης και παλαίωσης οίνων, να δοκιμάσουν νέες και παλαιωμένες σοδειές, αλλά και να ενημερωθούν για τα φρέσκα κρασιά του φετινού τρύγου που μόλις ολοκληρώθηκε.

Προγραμματίζουμε από τώρα την εκδρομή μας για την Κυριακή 12 Νοεμβρίου από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, θα έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφθούμε  τα οινοποιεία των οινοτουριστικών δικτύων και στην Ηλεία.  Ελάτε να χαρούμε τη φύση και τον αμπελώνα της Πελοποννήσου στα πανέμορφα χρώματα του Φθινοπώρου και να δοκιμάσουμε τα κορυφαία κρασιά των Οινοποιών μας, με ξεναγήσεις και γευσιγνωσίες ως το απόγευμα!

Την Κυριακή οι οινόφιλοι του νομού θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα Οινοποιεία της Ηλείας που συμμετέχουν στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Οινοτουρισμού και θα έχουν ανοιχτές τις πόρτες τους από τις 11 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα και συγκεκριμένα όπως είχε γίνει γνωστό μέχρι στιγμής το Κτήμα Μερκούρη, το Κτήμα Μπριντζίκη και το Κτήμα Δρούβα. Ενδέχεται στα επισκέψιμα Οινοποιεία ως την Κυριακή να προστεθούν και άλλα.

Μάλιστα κάποια από τα Οινοποιεία έχουν και εκδώσει και ξεχωριστή πρόσκληση ανακοίνωση όπως το Κτήμα Μπριντζίκη abelon που αναφέρει ότι οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτες μπορούν να κάνουν κράτηση για συγκεκριμένες δράσεις και γευσιγνωσία:

«Κυριακή 12/11 μέρα Οινοτουρισμού
Όποιος θέλει να κάνει επίσκεψη στο Abelon by Ktima Brintziki
Όποιος θέλει να δοκιμάσει οίνους από γηγενείς ποικιλίες της Ολυμπίας
Όποιος θέλει να δοκιμάσει φυσικούς οίνους
Όποιος θέλει να ακούσει τις οινικές ιστορίες του τόπου μας
Όποιος θέλει να να προμηθευτεί τις φιάλες για τα δώρα του ή για την προσωπική του κατανάλωση με έκπτωση 10%

Ας κάνει την κράτηση του στο 26210 69183 ή στο messager Abelon by Ktima Brintziki ή στο mail brintziki@gmail.com»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος