FOLLOW US: facebook twitter

Οι τοποθετήσεις των δημάρχων του νομού

Ημερομηνία: 25-05-2021 | Συντάκτης:

Ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Γιάννης Λέντζας, ζήτησε τη διάρρηξη των σχέσεων με το Παν/μιο Πατρών, την ίδρυση Παν/μίου Αρχ. Ολυμπίας και Γεωπονικής Σχολής στον ηλειακό κάμπο, αναλύοντας συνοπτικά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νομού. Παράλληλα, εξέφρασε την αγανάκτησή του για την Πατρών Πύργου, τονίζοντας ότι είναι άδικο να απολογείται για τις ευθύνες της κεντρικής εξουσίας. «Κάθε 15 μέρες πηγαίνω σε κηδείες και μνημόσυνα ατόμων που χάθηκαν στον δρόμο λαιμητόμο. Είναι βαρύ το ηθικό φορτίο που κουβαλάμε και απολογούμαστε για κάτι που παλεύουμε και δεν έχουμε πάρει απάντηση».

Ο δήμαρχος Πηνειού, Ανδρέας Μαρίνος μετέφερε την απογοήτευση των πολιτών και έθεσε και αγροτικά ζητήματα.

«Η Αχαΐα και η Αιτωλοακαρνανία παίρνουν εκείνα που δικαιούνται και η Ηλεία τίποτα, είναι το αποπαίδι διαχρονικά των κυβερνήσεων. Στο θεμέλιο που έβαλε ο Γαβρόγλου έχτισε  Κεραμέως. Την ίδια τακτική ακολουθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ για το δρόμο. Σο θέμα σχολών πιστεύω να υπάρξει η πίεση που πρέπει από εσάς. Γιατί θέλω να πιστεύω ότι ούτε ο Αλέξης Τσίπρας ούτε ο Μητσοτάκης θέλουν να κλείσουν σχολές κάποιοι άλλοι σχεδιάζουν. Ζητώ ακόμα να  ασκήσετε πίεση προς κυβέρνηση για το θέμα αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ”

Ο δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας, Γ. Γεωργιόπουλος, ανέφερε πως η Ηλεία διεκδικεί τα αυτονόητα φτάνοντας στο σημείο να γίνεται «επαίτης ψιχίων» και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι μέχρι τώρα δεν έχει διαμορφωθεί χειροπιαστό σχέδιο για τη σύνδεση της αρχαίας Ολυμπίας με τον ακαδημαϊκό χάρτη, παρά μόνο γενικόλογες αναφορές. Παράλληλα, εξέφρασε την ανάγκη να αποτραπεί η κατάργηση της Μουσειολογίας και της Γεωπονίας με Προεδρικό Διάταγμα, ενώ για την Πατρών-Πύργου άσκησε κριτική σε έχουν πράξει τόσο ο νυν υπουργός Υποδομών, Κ. Καραμανλής όσο και οι προκάτοχοί του. Παράλληλα, ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να πιέσει ώστε να ολοκληρωθεί η μελέτη για την κατασκευή δρόμου που θα ενώνει την Αρχαία Ολυμπία με τη θάλασσα.

Ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Σάκης Μπαλιούκος, ανέφερε ότι οι Ηλείοι υφίστανται διαχρονική αδικία και στη συνέχεια τόνισε ότι τα λάθη της προηγούμενης κυβέρνησης στην παιδεία και στην Πατρών-Πύργου δίνουν τη δυνατότητα στην Κεραμέως και στον Καραμανλή να ενεργήσουν όπως ενεργούν, συμφωνώντας με τον κ. Τσίπρα στο ότι εφαρμόζεται μια συνολική πολιτική την οποία ο λαός της Ηλείας έχει αποφασίσει να πολεμήσει. «Οι σχολές πρέπει να μείνουν. Έχουν γίνει θυσίες. Αποκαρδιωνόμαστε γιατί σε αυτά τα ιδρύματα είχαμε στήσει τη διάχυση της γνώσης. Υπογράμμισε ακόμα την ανάγκη να συνεχιστεί ο δρόμος ως την Τσακώνα και να προχωρήσει ο σχεδιασμός για την ίδρυση κέντρου αποκατάστασης στο κτίριο της ΝΜ Κρεστένων.

Ο δήμαρχος Ζαχάρως, Κ. Αλεξανδρόπουλος, επικέντρωσε την τοποθέτησή του στην τεράστια δημογραφική αιμορραγία του νομού και στην κατάσταση που επικρατεί στη Δημόσια Υγεία, ενώ αναφέρθηκε αναλυτικά στις επιπτώσεις της εφαρμογής του Προεδρικού Διατάγματος για τον Κυπαρισσιακό.  «Στον δρόμο καταστροφική κατάσταση. Το Παν/μιο αποψιλώνεται αντί να ενισχύεται. Όλα αυτά δείχνουν ότι ο νομός, ο οποίος έχασε 80.000 πολίτες τα τελευταία χρόνια, με πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα, εύφορη και γη και μοναδικές παραλίες, είναι δυσάρεστο να παράγει μετανάστες.. Με αυστηρά κριτήρια περίθαλψης το ΓΝ Πύργου θα είχε πολλά σημεία που θα έλεγαν ότι είναι επικίνδυνο, για αυτό και έχουν αυξηθεί οι διακομιδές στην Πάτρα», σχολίασε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος