FOLLOW US: facebook twitter

Οι πρωτοβουλίες  του  υφ. Προστασίας του Πολίτη Ανδρέα Νικολακόπουλου  στον τομέα της πρόληψης και η συνεργασία με όλους τους δήμους της Ηλείας

Ημερομηνία: 22-08-2024 | Συντάκτης:

Έμφαση στην πυροπροστασία  με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και πρόσθετες χρηματοδοτήσεις

Ο τομέας της πυροπροστασίας είναι ιδιαίτερα σημαντικός  για την Ηλεία και η έμφαση που δόθηκε στην πρόληψη από τις πυρκαγιές με συγκεκριμένες παρεμβάσεις και πολύ μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις συγκριτικά με άλλες περιοχές, έχει ήδη φέρει πολύ θετικά αποτελέσματά.

Στην κατεύθυνση αυτή, συνέβαλλαν και οι Δήμοι, οι οποίοι έχοντας ετοιμάσει τις προτάσεις τους για την ενίσχυσή τους κατά την αντιπυρική περίοδο, ανταποκρίθηκαν στην κυβερνητική βούληση με στόχο την εξασφάλιση περαιτέρω πιστώσεων.

Αξίζει δε να σημειωθεί, ότι η συνεργασία τους  με τον Ηλείο Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέα Νικολακόπουλο και η πρωτοβουλία του να γίνει η κρίσιμη συνάντηση όλων με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας  Θεόδωρο Σκυλακάκη, τόσο για τα προβλήματα ύδρευσης όσο και για θέματα πρόληψης, αποτέλεσε το κομβικό σημείο ώστε να ανοίξουν οι διαδικασίες υλοποίησης των έργων πυροπροστασίας.

Ο κ. Σκυλακάκης κατανοώντας άμεσα το μείζον ζήτημα για την Ηλεία και την αγωνία των Δημάρχων ικανοποίησε τις προτάσεις τους, με συνολικό ποσό που έφθασε στο ύψος του 1.760.000 ευρώ.

Ειδικότερα τα ποσά για τις αντίστοιχες παρεμβάσεις  ανά Δήμο, που αφορούν πιο συγκεκριμένα σε  ενίσχυση πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών και  δημιουργία αντιπυρικών ζωνών χορηγήθηκαν ως εξής :

  • Ανδρίτσαινα – Κρέστενα: 500.000€
  • Ζαχάρω: 500.000€
  • Ήλιδα : 250.000€
  • Πύργος : 170.000€
  • Αρχ. Ολυμπία : 140.000€
  • Πηνειός: 100.000€
  • Ανδραβίδα – Κυλλήνη : 100.000€

Έτσι ο Νομός μας πέρα από τα γνωστά προγράμματα αντιπυρικής προστασίας όπως είναι το «Antinero», το οποίο μάλιστα ξεκίνησε με εξαιρετική επιτυχία και αναμένεται ήδη η τρίτη  φάση υλοποίησής του, έτυχε περισσότερων χρηματοδοτήσεων και ξεχωριστού ενδιαφέροντος  σε μια κρίσιμη θερινή περίοδο.

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του  δήλωσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει κανένας εφησυχασμός αφού βρισκόμαστε ακόμη στο καλοκαίρι και πρέπει να επαγρυπνούμε, ενώ πρόσθεσε ότι η προσπάθεια και από την δική του πλευρά θα συνεχισθεί ακόμη πιο εντατικά, ώστε με κάθε ευκαιρία να μπορούμε να αξιοποιούμε οποιαδήποτε δυνατότητα για την πρόληψη και προστασία από τις φωτιές, καθώς έχουμε βιώσει πολύ δύσκολες καταστάσεις στο παρελθόν.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε και σε αυτή τη βάση θα συνεχίσουμε, βοηθούμενοι και από τα μέτρα της κυβέρνησης όπως είναι η αυστηριοποίηση των ποινών για την πρόκληση πυρκαγιών είτε εξ αμελείας είτε πολύ χειρότερα από εμπρησμό, ο νέος νόμος για τον καθαρισμό οικοπέδων, η εφαρμογή περαιτέρω προγραμμάτων για την δασοπροστασία, η διαδικασία σταδιακών προσλήψεων και η συνεχής ενημέρωση» είπε ο κ Νικολακόπουλος ο οποίος εξήρε και το έργο της Πολιτικής Προστασίας, των Σωμάτων Ασφαλείας και Εθελοντών


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot