FOLLOW US: facebook twitter

Οι «Περασμένες αγάπες» ζουν ακόμη στον Πύργο!

Ημερομηνία: 11-08-2023 | Συντάκτης:

Τεράστια επιτυχία η συναυλία-αφιέρωμα στη Μαίρη Λίντα από το δήμο Πύργου με “ενορχηστρωτή” τον Γ. Τζουανόπουλο


Μια υπέροχη μουσική βραδιά αφιερωμένη στην κορυφαία ερμηνεύτρια όλων των εποχών Μαίρη Λίντα, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν χιλιάδες θεατές που κατέκλυσαν το βράδυ της Τετάρτης την
κεντρική πλατεία Πύργου. Το τρίωρο μουσικό αφιέρωμα στην Μαίρη Λίντα που είχε την καλλιτεχνική «σφραγίδα» του γνωστού Ηλείου μουσικού παραγωγού-στιχουργού Γιάννη Τζουανόπουλου, διοργάνωσε ο δήμος Πύργου, ενώ μια πλειάδα γνωστών καλλιτεχνών έδωσαν “φωνή” στα τραγούδια που την έκαναν διάσημη.

Από νωρίς το βράδυ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες η πλατεία της πόλης κατακλύστηκε από κόσμο που ήρθαν για να τιμήσουν την Πυργιώτισσα Μαίρη Λίντα, την «δική» τους κατά κόσμον Μαρία Δημητροπούλου, όπως είναι και το πραγματικό της όνομα, εδώ, στην γενέτειρά της.

Τραγούδια της Μαίρης Λίντα ερμήνευσαν οι: Λένα Αλκαίου, Σοφία Βόσσου, Ελένη Δήμου, Κατερίνα Κούκα, Κωνσταντίνα, Μαρία Σουλτάτου, Χριστιάννα Γαλιάτσου, ο Κώστας Τριανταφυλλίδης, καθώς και ο «δικός» μας Γιώργος Αδαμόπουλος.

Τελευταίος εμφανίστηκε ο Γιώργος Μαργαρίτης που με τη γνήσια λαϊκή του φωνή ξεσήκωσε το κοινό με τις μεγάλες επιτυχίες του Μανώλη Χιώτη, γράφοντας ένα συγκλονιστικό φινάλε στην ξεχωριστή αυτή βραδιά με το γνωστό τραγούδι “Στο κελί 33” αφιερώνοντας το μάλιστα στους πιλότους και το πλήρωμα που τον έφεραν με ασφάλεια από την Νίσυρο για την συναυλία του Πύργου.

Μια πλειάδα καταξιωμένων ερμηνευτών έδωσαν «φωνή» στα τραγούδια της

Ήταν αναμφισβήτητα το καλλιτεχνικό γεγονός του φετινού καλοκαιριού. Επί τρεις ώρες σχεδόν, όλο το κέντρο του Πύργου «πλημμύρισε» από τα υπέροχα τραγούδια της Μαίρης Λίντα. Από μελωδικά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη που πρωτοτραγούδησε, μέχρι τεράστιες λαϊκές επιτυχίες με την υπογραφή του Μανώλη Χιώτη. Μια πλειάδα καταξιωμένων ερμηνευτών, που είτε τη γνώρισαν σε προσωπικό επίπεδο, είτε συνεργάστηκαν μαζί της, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Πύργου και του Γιάννη Τζουανόπουλου και χάρισαν στο κοινό μια αξέχαστη βραδιά, γεμάτη νότες, υπέροχους στίχους και μνήμες!

Ο Γιάννης Τζουανόπουλος μίλησε για την προσωπικότητα της Μαίρης Λίντα. Διηγήθηκε μάλιστα το περιστατικό της πρώτης γνωριμίας της κορυφαίας τραγουδίστριας με τον Δήμαρχο Πύργου, όταν την είχε τιμήσει πριν χρόνια στην Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού στα Μακρίσια, προσφέροντάς της μια εικόνα, την οποία η Μαίρη Λίντα έχει ακόμη μαζί της…

Το πολυάριθμο κοινό καλωσόρισε ο κ. Αντωνακόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για την παγκόσμια ακτινοβολία της Μαίρης Λίντα και την ηθική «υποχρέωση» του Δήμου Πύργου να τιμήσει για πρώτη φορά μια γυναίκα που έλαμψε και συνεχίζει να λάμπει!

Μια από τις ξεχωριστές στιγμές της εκδήλωσης, ήταν και η παρουσία της ανιψιάς της Μαίρης Λίντα, Μαργαρίτας Μουρελάτου, η οποία ευχαρίστησε τον Δήμο Πύργου για το τιμητικό αφιέρωμα. Στο τέλος της εκδήλωσης, όλοι οι καλλιτέχνες και οι μουσικοί ανέβηκαν στην σκηνή ενώ ο κόσμος από κάτω χειροκροτούσε ασταμάτητα…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot